Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu:  Trecerea în online nu se justifică în toată cazurile/Îmi place să cred că părinţii înţeleg că dacă elevii nu merg la şcoală, nu merg nici la mall

1
14 Oct 2021 09:58:11
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că trecerea în online nu se justifică în toate cazurile, deoarece media infectărilor în şcoală este sub media naţională.

„Îmi place să cred că în acele şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că, dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri. Dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare", a spus Cîmpeanu, la Digi24. 

Autorităţile se contrazic pe deciziile de trecere a şcolilor în online. Ministrul demis al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus la Digi24 că DSP şi-a depăşit atribuţiile când a cerut închiderea şcolilor din judeţul Ilfov.

„Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% - e coincidenţă - infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână”

Câmpeanu a subliniat că părinţii trebuie să aibă în vedere că elevii trebuie să fie feriţi de orice tip de colectivitate, dacă vor fi în online.

„Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei.
 
Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii”, a spus Cîmpeanu, miercuri seara, la Digi24. 
 
Ministrul a spus, de asemenea, că nu susţine şcoala online, despre care a precizat că este "un dezastru”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Madafakaa
14.10.2021, 10:12:54

Pai anul trecut nu se facea scoala, dar mall-urile erau pline de scolari. Asa va fi si acum.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările