Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu: 47% dintre cadrele didactice din învăţământul preuniversitar sunt înscrise în platformă pentru vaccinare

3
24 Jan 2021 23:40:07
Autor: News.ro
Sorin Cimpeanu FOTO Eduard Enea
Sorin Cimpeanu FOTO Eduard Enea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că 47% dintre cadrele didactice sunt înscrise în platforma pentru vaccinare, iar 60.000 de profesori sunt deja programaţi pentru imunizare. Procentul celor din personalul didactic auxiliar înscrişi sau programaţi pentru vaccinare este şi mai mare, iar 6.000 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au vaccinat deja, precizează ministrul.

"Pot să vă dau în premieră situaţia reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră. Există un număr de 47% cadre didactice din învăţământul preuniversitar care sunt înscrise în platformă. 31% din totalul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, adică 60.000 de cadre didactice sunt deja programate, la nivelul personalului didactic auxiliar există un procent de 50% deja doar pentru învăţământul preuniversitar, care sunt deja înscrise în platformă. Dintre acestea care sunt înscrise în platformă, 34% sunt deja programate. Şi personalul didactic are de asemenea nişte cifre încurajatoare”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3. 
 
El a menţionat că 6.000 de angajaţi din Educaţie s-au imunizat deja.
 
"Faţă de ultima raportare care ne-a arătat că 168.000 de angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ – 45% în sistemul preuniversitar şi 60% în sistemul universitar – creşterile au fost mult mai mari decât eu, personal, mă aşteptam. Adică, mai exact, mult mai mulţi zilnic s-au adăugat cu privire la disponibilitatea de vaccinare, mai mult decât atât au fost planificaţi pentru vaccinare, mai mult decât atât, un număr de 6.000 de angajaţi din învăţământ s-au şi vaccinat deja”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
 
El a menţionat că are "garanţia" din partea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare cu privire la faptul că angajaţii din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie, fără a afecta programările deja existente.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Matei Basarab
25.01.2021, 01:06:18

Sunt inscrise. Vedem cati se injecteaza. Informati-va din surse oficiale. Cititi pag 19 a prospectului . Veti constata ca faceti parte dintr-un studiu.

-5 (7 voturi)
Camelia Sorescu
25.01.2021, 02:06:10

Matei Basarab mai gravă e o manipulare recentă apărută în acest spațiu potrivit căreia raportul final despre care se face referire la pagina 19, respectiv „Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat cu placebo, în regim orb pentru observator” datat cu Decembrie 2023, ar fi fost deja depus prin intermediul unui studiu bazat pe 40 000 de voluntari. Ceea ce este o minciună, studiul respectiv, cel cu 40 000 de voluntari, care poate fi lecturat aici, https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577 , fiind în realitate utilizat pentru etapa premergătoare autorizării finale, respectiv tot de la pagina 19, având următorul conținut: „Pentru a confirma profilul de puritate și a asigura un control exhaustiv al calității și acurateții între loturi, pe toată durata de viață a produsului finit, DAPP trebuie să furnizeze informații suplimentare privind procesul de sintezăși strategia de control pentru excipientul ALC-0159.” și datată cu anul 2021.

-8 (8 voturi)
Alexandru Preda
25.01.2021, 05:20:02

Matei Basarab, profesorii decât sa ia covid la scoala de la odraslele asimptomatice ale altora, mai degrabă se vaccinează. Din doua rele, fiecare este liber sa aleagă una din ele.

Modifică Setările