Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu anunţă că OUG privind recuperarea materiei va include şi ore de consolidare

1
25 Jan 2021 10:24:53
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, are în vedere plata suplimentară a profesorilor care fac ore de recuperare a materiei
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, are în vedere plata suplimentară a profesorilor care fac ore de recuperare a materiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind recuperarea materiei pierdute în timpul predării online, care ar urma să fie prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern de miercuri, va include şi posibilitatea unor ore de consolidare.

"Aş vrea să adaug o precizare importantă: sigur că el se numeşte Program naţional de acţiuni remediale, dar în cadrul Ordonanţei de Urgenţă pe care o avem în lucru, pe care dorim să o promovăm în şedinţa de miercuri, cel puţin în primă lectură, vom face precizarea că aceste acţiuni, deci posibilitatea de plată, se referă şi la consolidarea materiei. Deci, dacă un cadru didactic consideră că a predat absolut totul şi că elevii au asimilat absolut tot ce a predat, este liber ca prin aceste ore să facă acţiuni de consolidare a materiei. Cu alte cuvinte, cei mai buni profesori, din cele mai bune şcoli, la cele mai bune clase, vor avea acces la aceste ore remediale. Remediale cu valenţe de consolidare a materiei predate şi de creştere a performanţei”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.
 
Precizarea a fost făcută duminică seară, după ce ministrul a anunţat că profesorii care vor recupera materia cu elevii vor fi plătiţi suplimentar şi după ce a fost întrebat în repetate rânduri, în spaţiul public, dacă i se pare normal ca acei profesori care au făcut performanţă şi au predat integral materia, chiar şi online, să constate că unii dintre colegii lor ai căror elevi au înregistrat pierderi beneficiază acum de plăţi suplimentare. 
 
Ministrul Educaţiei a adăugat că profesorii care vor participa la aceste ore vor fi plătiţi cu o sută de lei pe oră brut. 
 
Cîmpeanu a arătat că programului îi vor fi alocaţi 144 de milioane de lei din fonduri europene, pentru învăţământul primar şi gimnazial, la care se adaugă 96 de milioane de lei din programul Romanian Secondary Education pentru licee, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Banca Mondială.
 
Ministrul Educaţiei a anunţat, sâmbătă, că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezenţa fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online, urmând a se face, timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal. Acolo unde este cazul, vor exista chiar mai multe ore, dacă profesorii, părinţii şi elevii ajung la o înţelegere.
 
Acesta a precizat că programul orar pentru acţiunea de recuperare a materiei pierdute va si stabilit exclusiv de profesori şi elevi, cu consultarea părinţilor, fără implicarea directorilor, a inspectorilor sau a ministerului de resort.
 
Întrebat dacă orele pot fi recuperate şi sâmbăta, Sorin Cîmpeanu a răspuns: "Este strict la latitudinea cadrului didactic împreună cu elevii, cu consultarea părinţilor”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
25.01.2021, 10:39:45

Încă un ministru al Învățământului care se comportă ca un lider sindical al profesorilor! Păi dacă n-au predat tot, de ce i-a plătit integral iar acum, în loc să recupereze materia ne predată, din același salariu, vrea să le dea în plus 100 lei/oră?! Când vom avea un ministru responsabil la Învățământ, care să reducă orele elevilor sub 25-30 pe săptămână și să le mărească norma profesorilor cam tot pe acolo, norma actuală de 18 ore fiind ridicolă și sfidătoare?!

-1 (1 vot)
Modifică Setările