Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ignorat de Ministerul Sănătăţii, Sorin Cîmpeanu cere ajutorul lui Cîţu pentru ca elevii din anii terminali să poată merge fizic la şcoală

3
5 Mar 2021 16:50:20
Autor: Daniela Serb
Bucureştiul şi alte localităţi au intrat vineri în scenariul roşu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Bucureştiul şi alte localităţi au intrat vineri în scenariul roşu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru că nu a primit un răspuns în timp util de la Ministerul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat premierului Florin Cîţu pentru sprijin astfel ca elevii din clasele terminale să poată veni la cursuri şi în caz de scenariu roşu.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că s-a adresat direct Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, aflat sub conducerea premierului Florin Cîţu, pentru a-i cere ca elevii care au de susţinut examenele naţionale – respectiv Evaluare Naţională şi Bacalaureat - să poată veni la şcoală fizic şi în condiţiile în care datele epidemiologice situează localitatea în scenariul roşu. 
 
Anterior, ministrul Cîmpeanu se adresase colegului său de cabinet de la Sănătate, dar nu a primit niciun răspuns. 
 
Bucureştiul a intrat vineri în scenariu roşu, dar ministrul Educaţiei a precizat că ea nu îi vizează numai pe elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a din Bucureşti, ci din toate localităţile ţării intrate în scenariu roşu.
 
Cimpeanu a reamintit că în scenariul roşu este permis, potrivit reglementărilor în vigoare, accesul cu prezenţă fizică al copiilor din grădiniţă şi din învăţământul primar.
 
"Este vorba doar de elevii din clase terminale care învaţă în localităţi care au trecut din scenariul galben în scenariul roşu. Spre exemplu, Bucureştiul, care a trecut în scenariul roşu, are 1.142 de clase terminale, de clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, luând în calcul o prezenţă medie de 12-14 elevi pe clasă, pentru că asta a fost situaţia până acum, cât a fost în scenariul galben, rezultă un număr maxim de 15.000 de elevi. 15.000 de elevi raportat la populaţia Bucureştiului, luând în considerare şi faptul că nu necesită însoţitor, pentru că cei de clasa a VIII-a şi a XII-a, într-o covârşitoare majoritate, nu necesită însoţitor pentru a merge la şcoală, considerăm că mobilitatea nu ar creşte într-o măsură semnificativă care să afecteze creşterea ratei de incidenţă a virusului SARS-COV-2", a explicat Cîmpeanu.
 
Cîmpeanu şi-a exprimat speranţa că premierul Cîţu va da un răspuns „cu celeritate”, astfel încât părinţii să afle decizia în timp util.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Edmond Wolf
5.03.2021, 17:10:19

De ce să meargă fizic la școală? În revista The Economist se afirmă foarte clar: săracii fac școală online în timp ce bogații fac cursuri prezențiale, săracii sunt consultați online de medic în timp ce bogații în persoană, săracii comunică prin telefon sau tabletă în timp ce bogații tete a tete. Se mai specifică și alte lucruri în revista The Economist dar nu pentru urechile săracilor. Tovarășul fiu de securist zis și Vlăduț cunoaște aceste lucruri.

-7 (7 voturi)
magnum-ultra marele
5.03.2021, 17:19:12

De ce este mascarada asta in Romania? In Romania nu se face scoala.Nu a fost o mare pierdere decat pentru cei din scoala primara,unde totusi daca se face scoala,se ajunge la alfabetizare,chiar daca f greu chiar si acolo. In gimnaziu,mai ales a 8-a si mai ales la liceu si in mod particular la a 12-a,nu se mai face scoala.Cei de a 12-a sunt ultra interesati doar de alea 3 materii de bac si de examenul de facultate daca dau asa ceva.Altceva nu ii intereseaza. Plus Bacul si Ev Nationala sunt ultra usoare.Plus toti evident ca fac meditatii.Chiar daca nu fac meditatii,oricum la nivelul profilor e mai bine sa invete singuri si asa fac majoritatea.Pentru acei profi care sunt chiar buni,ok se pot organiza sa se vada la scoala,doar pt materiile alea.Si aia e. Eu nu cred ca e corect ca copiii sa se concentreze doar pe alea 2-3 materii,ci ar trebui sa fie un bac cu vreo 6-7-8 materii si f serios si pe baza aluia sa se intre la facultate,fara examen,doar ca f serios examenul si vast. Copiii merg in romania la scoala doar ca sa ia profesorii banii si atat.De ce e mascarada asta?Ne prefacem ca e o mare pierdere si asa mai departe.Pai nu prea e.Doar ca nu mai socializeaza copiii si stau toata ziua la calculator si se joaca,asta e o problema intradevar. Singura miza in Romania care e adevarata si unde putem face totusi ceva daca vrem,este pentru elevii de la primara,care au creierele foarte maleabile si daca nu sunt setate asa cum trebuie acum sunt mult mult mai greu de recuperat decat cei de a 8-a sau a 12-a.Sau chiar si cei de a 5-a.Pentru aia ar trebui sa ne zbatem maxim sa cheltuim oricat,eventual chiar sa creem scoli temporare,cu luare in weekend,nush,ar trebui un efort national concentrat pentru asta.In rest e gargara si se bat astia pe spate sa se creada ca mama ce mare scoala se pierde,de parca chiar se face scoala in Romania.

+1 (1 vot)
Eduard
5.03.2021, 19:06:45

Sa speram ca domnul prim ministru va asculta de specialistii in sanatate nu de cei in invatamant. Cand vom avea o urgenta educationala nu o urgenta sanitara atunci trebuie ascultat misisterul invatamantului. Altfel ajungem iar la peste 10000 de cazuri pe zi si nu va plange mortii domnul Campeanu.

Modifică Setările