Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu, despre lipsa testelor de salivă în şcoli: IGSU mi-a spus că nu au soluţie pentru săptămâna asta. Este trist

0
5 Jan 2022 19:11:12
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu a afirmat că Ministerul Educaţiei a cerut ca testele de salivă să fie prezente în şcoli Foto: Arhivă
Sorin Cîmpeanu a afirmat că Ministerul Educaţiei a cerut ca testele de salivă să fie prezente în şcoli Foto: Arhivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat referindu-se la lipsa testelor de salivă în şcoli în această săptămână că nu îl interesează explicaţiile şi este nevoie de acestea pentru a avea un mediu sigur în unităţile de învăţământ. El a precizat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă i-a transmis că nu există o soluţie pentru această săptămână, precizând că este trist acest lucru.

Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, la Antena 3, că Ministerul Educaţiei a cerut ca aceste teste să fie prezente în şcoli. 

“Noi cerem în permanenţă şi cerem de mult timp. Agenţia Medicamentului a elaborat cerinţele de performanţă, e discutabil. Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate a organizat licitaţia, a semnat acordurile-cadru. IGSU semnează contractele, face recepţia şi le transmite inspectoratelor şcolare judeţene care aşteaptă în continuare de la IGSU aceste teste. Nu mă interesează explicaţiile, noi avem nevoie de teste în şcoală pentru a avea un mediu sigur în şcoală”, a explicat ministrul Educaţiei. 

Întrebat care ar putea fi soluţia pentru ca acestea să ajungă în şcoli, Sorin Cîmpeanu a răspuns: “Mi s-a spus cu ONAC nu am ce discuta. Agenţia Medicamentului discută cu ONAC, ONAC cu IGSU şi Ministerul Educaţiei cu IGSU. Cu IGSU am discutat, mi-au spus că nu au soluţie pentru săptămâna aceasta. Este trist”. El a mai fost întrebat dacă nu s-a gândit la amânarea începutului de an şcolar în lipsa acestor teste. 

“În niciun caz. Pentru că sunt state în care am avut nu 2.000 de infectări pe zi sau 4.000 de infectări pe zi, ci 200.000 de infectări pe zi, a se vedea Franţa şi nu s-au gândit la oprirea şcolii. Şcoala trebuie să continue, şcoala trebuie să continue cu prezenţă fizică. Sunt total de acord cu cerinţele elevilor care spun că trebuie să avem predictibilitate, care spun că trebuie să avem şcoală cu prezenţă fizică, care spun că testarea este importantă în şcoli, susţin total toate aceste lucruri pentru că doar în acest fel vom putea să evităm pierderile acelea masive în educaţie care s-au manifestat până acum”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările