Cîmpeanu: Angajaţii care lucrează direct cu elevii şi studenţii vor avea prioritate la programare şi vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că a găsit soluţii pentru vaccinarea profesorilor
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că a găsit soluţii pentru vaccinarea profesorilor

Personalul care lucrează nemijlocit cu elevii, mai ales în grădiniţe, prioritar şi la programare, şi la vaccinare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cadrul personalului din învăţământ, a fost identificat un grup de 126.000 de angajaţi care sunt la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii şi care vor avea prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 "în cadrul acestei clase de prioritate".

El a afirmat că procentul angajaţilor din educaţie care vor să se vaccineze creşte şi că s-a găsit o soluţie pentru programarea acestora. "S-a identificat o soluţie în aşa fel încât personalul care lucrează nemijlocit cu elevii, mai ales în grădiniţe, ştiut fiind faptul că cei mici nu au obligativitatea portului măştii, vor fi vaccinaţi cu prioritate după ce vor fi planificaţi cu prioritate de către cei care organizează acest proces, fără a afecta pe niciunul din cei înscrişi până acum în platforma de vaccinare", a explicat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat, după ce s-a vaccinat, că "orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în şcoli, va însemna o creştere a stării de siguranţă sanitară pentru elevi şi profesori în toate şcolile din România".

"Apreciez în mod deosebit disponibilitatea coordonatorului camnpaniei de vaccinare, disponibilitatea Guvernului României de a da prioritate personalului din învăţământ. În acest sens, am identificat în cadrul acestei clase de prioritate acordată personalului din învăţământ un grup de 126.000 de angajaţi care sunt la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii, care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate. Acest lucru se poate întâmpla cu sprijinul din partea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Personalul din învăţământ va fi vaccinat. E vorba de aceia care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare şi care sunt la interfaţa directă de lucru cu copiii, elevii şi studenţii încă dinainte de începutul celui de-al doilea semestru, planificat aşa cum este acum, sub rezerva evoluţiei epidemiologice pentru data de 8 februarie, începutul semestrului doi", a afirmat el.

Întrebat dacă are semnale că au crescut procentele în rândul profesorilor pentru vaccinare, ministrul Educaţiei a răspuns: "Cu siguranţă, da".

"Evoluţiile zilnice arată o creştere a acestui procent în sistemul naţional de învăţământ. Avem în plan organizarea de webinarii cu mii, zeci de mii de angajaţi din personalul din învăţământ, prin care să poată fi oferite răspunsuri la întrebările fireşti ale fiecăruia dintre noi. S-au înlăturat şi viciile de raportare, aţi văzut procente mai mici la universităţile de medicină şi farmacie, aceste nu raportaseră vaccinarea personalului didactic din învăţământul medical clinic deoarece au considerat că s-au vaccinat în calitate de medici. Sunt corectate şi raportările şi se adaugă zi de zi noi înscrieri privind disponibilitatea de vaccinare în sistemul de învăţământ", a detaliat Cîmpeanu.

De asemenea, el a fost întrebat despre probleme legate de programarea la vaccinare a profesorilor.

"În cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) am avut discuţii cu cei care au în atribuţii planificarea vaccinării şi pot să spun că s-a identificat o soluţie în aşa fel încât personalul care lucrează nemijlocit cu elevii, mai ales în grădiniţe, ştiut fiind faptul că cei mici nu au obligativitatea portului măştii, vor fi vaccinaţi cu prioritate după ce vor fi planificaţi cu prioritate de către cei care organizează acest proces, fără a afecta pe niciunul din cei înscrişi până acum în platforma de vaccinare", a spus Sorin Cîmpeanu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite