Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu propune ca înscrierea la orele de educaţie sexuală să se facă după modelul înscrierii la orele de religie

7
21 Jun 2021 23:04:53
Autor: Emanuel Neuman
Sorin Cîmpeanu / FOTO Mediafax
Sorin Cîmpeanu / FOTO Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că educaţia sexuală ar trebui să fie inclusă într-un modul mai larg, care să includă şi educaţie rutieră şi financiară. Ministrul propune că elevii să participe la ora de educaţie sexuală la fel cum se întâmplă acum cu ora de religie: să fie înscrişi toţi, iar apoi să fie retraşi punctual, dacă părinţii nu sunt de acord cu participarea lor.

„Va trebui să găsim şi un răspuns integrat în nevoia de simplificare a curricumului. Ar putea fi, de exemplu, un modul de educaţie pentru viaţă, în care să fie incluse etapizat educaţie sexuală, educaţie sanitară, educaţie de prim ajutor, alimentaţie raţională, educaţie juridică, rutieră, financiară. Toate aceste componente nu au un curriculum atât de vast ca să justifice o oră pe săptămână. Modul de educaţie pentru viaţă să fie predat pe fiecare componentă de către specialişti poate fi o soluţie. Educaţia sexuală trebuie să se găsească în acel modul, pentru că numărul mamelor de 11-14 ani e greu de comentat”, a mai spus Cîmpeanu, la Digi24.
 
El a propus ca orele de educaţie sexuală să fie făcute cu acordul părinţilor, la fel cum s-a procedat în 2015 cu ora de religie.
 
„Să fie înscrişi la început, după care să se poată retrage punctual, caz cu caz, dacă părinţii refuză. Acesta ar trebui să fie sistemul şi trebuie să fie corelat cu caracterul respectivei discipline, integrată într-un modul de educaţie pentru viaţă”, a mai spus ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Familie=Tată, mamă, copii
21.06.2021, 23:10:29

Când organizați concursuri pentru angajarea unor Draq Queen? Sau pentru început veți recurge la importuri de bună calitate, direct din State sau Canada?

Florescu Constantin
21.06.2021, 23:14:24

Campeanu a studiat imbunatatiri funciare . Ce cunostinte are el de educatie? Carnetul de membru penele?

-3 (5 voturi)
Familie=Tată, mamă, copii
21.06.2021, 23:16:58

E un executant servil. Deci are toate calitățile ce se cer acum. Nimeni nu îți cere pararea acum. A avea o opinie se considera un handicap. Pentru noi gândesc cei de la Bruxelles sau de la Washington. Ei știu mai bine. Noi trebuie sa executam. Pentru asta vom primi mereu niște mărunțiș

leuldinpanjshir99
21.06.2021, 23:25:57

Mi se pare echitabil.

-6 (8 voturi)
Cneazul
22.06.2021, 08:40:13

Iar lucrurile sunt facute cam anapoda. Adica se da o lege ca dupa aceea sa se spuna ce si cum se va intampla la aceste ore. D-lor, fiti clari si spuneti : aceasta Lege e necesara din urmatoarele motive (si le enumerati), ca urmare elevii vor fi invatati la aceste ore urmatoarele (si expuneti programa). Asa ati dat Legea si apoi vom vedea noi ce se va studia...

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările