Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu, revoltat după ce şcolile din Afumaţi s-au închis: Am luat legătura cu ISJ Ilfov şi le-am cerut să remedieze rapid situaţia

2
20 Sep 2021 12:15:46
Autor: Maria Ţaga
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Copiii din Afumaţi, judeţul Ilfov, vor reveni la ore în clase, deoarece decizia de închidere a şcolilor în acea localitate este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Singurul act care reglementează funcţionarea şcolilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Vineri, 13 localităţi au depăşit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcţionarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenţie neavenită a autorităţilor locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide şcoala, deschide şcoala.

Am luat legătura cu autorităţile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situaţia.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent ordinul şi să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal.

Ziua de vineri este singura zi de referinţă", a spus ministrul la Digi24.

Luni, în Afumaţi, rata de infectare era sub 6 la mia de locuitori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Eduard
20.09.2021, 13:53:31

Nu va jucati cu SANATATEA copiilor, cu copii puteti sa va jucati,. Modificati ordinul in sensul inchiderii scolilor a doua zi dupa incidenta de 6 la mie , care oricum este enorma si mareste nejustificat riscul de infectare . Nu condamnati copii sa se mai prezinte la sooala o saptamana timp in care incidenta poate trece de 7 la mie !

+7 (7 voturi)
Kelemen Jakob
20.09.2021, 14:16:59

Idiotule, Campene este vorba de copii. Vrei sa-i omori?

-5 (5 voturi)
Modifică Setările