Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu, după rezultatele la Capacitate: „Au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate”. Elevii au reuşit să se mobilizeze

2
17 Apr 2021 10:06:00
Autor: Daniela Serb
Ministrul Educaţiei consideră că rezultatele la simluările de la clasa a VIII-a sunt remarcabile
Ministrul Educaţiei consideră că rezultatele la simluările de la clasa a VIII-a sunt remarcabile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la simulările examenelor de Evaluare Naţională sunt absolut remarcabile. Statistica oficială arată că 65,6% din elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 25 de elevi au obţinut medii de 10, numărul notelor de 10 la Matematică fiind de 980. 

"S-a constatat că în cazul Evaluării Naţionale au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor care au reuşit să se mobilizeze. În aproape toate judeţele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepţia judeţelor Vaslui şi Timiş. Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale", a spus ministrul Educaţiei, pentru Digi24.
 
"Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puţin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate şi au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuşi să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile şi că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educaţiei ar dori rezultate mai slabe ca să renunţe la examenele naţionale".
 
Structura subiectelor a fost foarte apropiată de cea a testelor PISA, a mai spus Cîmpeanu care a adăugat că nu se va renunţa la exemenele naţionale, dimpotrivă. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

FLORIN FLORESCU
17.04.2021, 10:45:43

FELICITĂRI ACESTUI MINISTRU PENTRU DECIZIA DE ANULARE A ORICĂREI COLABORĂRI CU FIRMELE LUI ALEXANDRU CUMPĂNAȘU . AȘTEPTĂM ȘI ALTE DECIZII ALE ORGANELOR ÎNDRITUITE SĂ IA MĂSURI ÎMPOTRIVA ACESTUI SCELERAT .

Alexandru Preda
17.04.2021, 11:39:06

Speram ca măcar în virtutea acestor rezultate, ministrul nu va mai da vina pe școala online.

Modifică Setările