Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cîmpeanu, după rezultatul la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli: Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare

3
16 Oct 2021 12:33:53
Autor: News.ro
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos / George Călin
Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că se aştepta la un procent de promovare mai mare la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli, după ce 65,8 la sută au promovat, menţionând că pentru posturile neocupate va fi organizat un nou concurs.

Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că directorii trebuie numiţi pe criterii profesionale. 

“Avem nevoie de conduceri profesioniste în şcolile din România. Mi-aş fi dorit ca proba scrisă să fie promovată de mai mulţi, proba scrisă a cuprins verificarea abilităţilor cognitive şi de leardship, verificarea abilităţilor manageriale şi verificarea cunoaşterii reglementărilor din sistemul de educaţie din perspectiva aplicării. Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare, dar asta e, pentru posturile care nu vor fi ocupate, vom demara imediat ce se va încheia acest concurs încă un concurs. În cele din urmă, va trebui să avem directori în şcoli numiţi strict pe criterii profesioniste”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei anunţă că 65,8 la sută dintre candidaţii care au participat la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoli au promovat, înainte de contestaţii. Cele mai bune rezultate au fost în judeţele Cluj, Sălaj şi Mureş, iar cele mai slabe în Mehedinţi, Călăraşi şi Satu Mare.

Subiectele de examen pe care candidaţii pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor publice le-au avut de rezolvat vineri includ întrebări legate de modul în care aceştia ar gestiona conflictele dintre doi colegi sau un posibil conflict iscat cu un coleg, din cauza opiniilor diferite pe teme politice. La subtestul privind cunoştinţele manageriale, candidaţii au primit întrebări grilă, cu un răspuns posibil, legate de teoriile unor experţi în educaţie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

lamuritorul
16.10.2021, 12:44:40

De unde procent de promovare mai mare? De la niste papagali care abia s-au vaccinat jumatate dintre ei? Imi inchipui ce le merge mintea. Partea proasta e ca unii ca astia ii educa pe copii. Atat de bine ca 40% sunt analfabeti functional. V-ati lamurit?

0 (2 voturi)
muresan anna
16.10.2021, 13:21:19

Sunt cumva absolventi de Spiru Haret?

+7 (9 voturi)
Silviu Apostol
16.10.2021, 17:50:40

I-auzi ce asteptari are tembelul asta in conditiile in care scoala romaneasca , de ani buni , scoate cretini pe banda rulanta !

Modifică Setările