Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cinci elevi din cadrul liceelor bucureştene vor vizita instituţiile europene cu sediul la Bruxelles

0
8 May 2018 20:08:04
Autor: Claudia Spridon
Primarul General Gabriela Firea FOTO Adevărul
Primarul General Gabriela Firea FOTO Adevărul

Primarul General, Gabriela Firea, i-a premiat marţi pe cei cinci câştigatori ai programului „Eu în LicEU”, eveniment care a avut că scop familiarizarea elevilor bucureşteni cu instituţiile şi mecanismelele de funcţionare ale Uniunii Europene.

Câştigătorii programului sunt elevi în clasele a XI-a şi a XII-a în cadrul următoarelor unităţi de invatatmant: Liceul Teoretic Ştefan Odobleja, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă, Şcoală Superioară Comercială Nicolae Kreţulescu, Internaţional School of Bucharest şi Colegiul Naţional Ion Creangă. Elevii clasaţi pe primele 5 locuri vor efectua o vizită de studiu gratuită la Bruxelles, în cadrul Instituţiilor Europene, şi vor primi o tabăra de 5 zile în Grecia.
 
„Preocuparea faţă de valorile europene este una dintre responsabilităţile noastre, ale tuturor, indiferent de poziţia în care ne aflăm: fie că suntem într-o funcţie de demnitate publică, fie că ne pregătim, aşa cum sunteţi voi, pentru viaţă. Este foarte important să avem noţiuni de baza sau chiar mai aprofundate în legătură cu evoluţia ţării noastre în plan european, dar şi cu privire la drepturile, libertăţile, obligaţiile şi oportunităţile oferite de statutul de cetăţean european. Va felicit pentru că aţi participat în număr atât de mare la această provocare în An Centenar, 100 de ani de la Marea Unire, 11 ani de la aderarea ţării noastre la valorile europene şi pentru că  v-aţi adus în mod creativ contribuţia la acest proiect”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.
 
Vizită de studiu de trei zile la Bruxelles
 
Programul „Eu în LicEU” a fost demarat pe 9 martie 2018 şi a cuprins patru sesiuni de informare la care au participat cei 200 de elevi înscrişi. Cursurile s-au derult în perioada 10 Martie- 01 Aprilie 2018 la Colegiul Economic Virgil Madgearu. Cunoştinţele dobândite de către participanţi au fost evaluate prin intermediul redactării unui eseu în urmă căruia elevii bucureşteni au avut şi posibilitatea de a propune o serie de proiecte dedicate segmentului lor de vârstă.
 
În cadrul festivităţii de premiere, cele mai bune cinci lucrări au fost premiate cu o vizită de studiu de trei zile la Bruxelles, în cadrul Instituţiilor Europene, oferită de europarlamentarul Norica Nicolai, şi cu o tabăra de cinci zile în Grecia.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările