Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Clasa pregătitoare 2015: Înscrierile în clasa zero au început luni. Peste 22.000 de cereri de înscriere, depuse în prima zi

1
23 Feb 2015 06:04:25
Autor: Ioana Nicolescu
Luni încep înscrierile în clasa pregătitoare 2015 FOTO: Eduard Enea/Adevărul
Luni încep înscrierile în clasa pregătitoare 2015 FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Clasa pregătitoare 2015. Începând de luni şi până pe 13 martie, părinţii copiilor care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2015 pot să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare. În prima zi de înscrieri, au fost depuse peste 22.000 de cereri, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei până la ora 18:00, luni seara.

UPDATE: Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016 (prima etapă).

Potrivit datelor înregistrate în sistem, în prima zi de înscriere, luni, 23 februarie, până la ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 22.025 de cereri. Dintre acestea, 18.932 de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 3.093 de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015).


Înscrierile pentru clasa pregătitoare 2015 au loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte să-şi trimită copilul, precizează Ministerul Educaţiei. Copilul are asigurat un loc la o clasă pregătitoare organizată de şcoala în a cărui circumscripţie este domiciliat, însă părinţii pot să-l înscrie şi la altă şcoală.

Cererile-tip de înscriere la clasa pregătitoare 2015 pot fi completate şi validate direct la şcoală sau online. Formularul este disponibil de site-ul Ministerului Educaţiei şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Însă, după completarea cererii online, părintele va trebui să meargă la unitatea de învăţământ la care doreşte înscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Dosarul de înscriere la clasa pregătitoare 2015 trebuie să conţină:

  • o cerere-tip de înscriere completată
  • copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal
  • copie şi original al certificatului de naştere al copilului
  • documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul)
  • alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generaleşi/sau specifice (acolo unde este cazul)


Clasa pregătitoare 2015: calendarul înscrierii

18 - 26 februarie - va fi organizată în şcoli „Ziua a porţilor deschise", în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare 2015 şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

23 februarie - 13 martie - vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

20 - 21 martie - vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

23 martie - vor fi afişate locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului.

24 martie - 3 aprilie - vor fi depuse la secretariatul şcolii cererile de înscriere, în această etapă

10 aprilie - vor fi afişate listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare 2015

14 - 17 aprilie - vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.

23 februarie - 13 martie 2015 - vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 23 martrie şi 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie.

7 - 9 aprilie - cererile de înscriere pentru clasa pregătitoare 2015 la şcoala de circumscripţie se soluţionează în perioada 16 - 20 martie, iar la altă unitate, în intervalul.

10 aprilie - vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Cerere Tip pentru înscrierile în clasa pregătitoare 2015

 

Scoala Dupa Scoala

Locuri_libere clasa I

Metodologie Inscriere Invatamant Primar 2015

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

. tarabostess
23.02.2015, 13:00:19

Pentru a-mi inscrie copilul mi-au cerut aviz epidemiologic!? Pai mai este jumatate de an pana intra in colectivitate! Ce relevanta are daca acum este sanatos sau are o boala contagioasa!?

Modifică Setările