Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Concurs cu premii pentru copiii talentaţi la artă

0
7 Jul 2020 18:45:20
Autor: Daniela Serb
Aer Safari va expune lucrările micilor artişti
Aer Safari va expune lucrările micilor artişti

Copiii şi adolescenţii cu vârste între 10 şi 18 ani şi cu talent artistic pot participa la un concurs naţional în cadrul căruia vor fi premiate cele mai reuşite lucrări care vor fi şi expuse.

Concursul este organizat de Asociaţia pentru educaţie Odiseea, iar înscrierile au loc online în perioada 15 iulie-20 august. 
„Arta supercontemporană este urmărită cu interes pe scena internaţională. Artiştii români sunt incluşi în expoziţii importante la nivel mondial, colecţionarii încep să achiziţioneze arta tânără. În paralel, observăm un avânt al artei urbane (street art), foarte iubite de public. De cealaltă parte, şi implicarea tot mai mare a tehnologiei în artă a crescut interesul publicului faţă de artă. Social media, dar şi casele de licitaţii online şi muzee temporare precum Art Safari Bucureşti oferă astăzi excelente platforme de promovare şi exprimare pentru tinerii artişti. Da, nicicând nu au fost vremuri mai bune în România pentru artişti, aşa că acum este momentul să descoperim şi să creştem generaţii tinere de artişti. Invit toţi copiii talentaţi ai României în Odiseea Tânărului Artist!”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari Bucureşti şi ambasador al concursului „Odiseea Tânărului Artist”. 
 
Valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 5.200 de euro, după cum urmează:
 
Pentru grupa de vârstă 10-14 ani: 
 
Locul I – 1.200 de euro;
Locul al II-lea – 800 de euro; 
Locul al III-lea – 500 de euro;
 
Pentru grupa de vârstă 15-18 ani: locul I – 1.200 de euro;

Expuse la Art Safari 

Cele patru lucrări de artă câştigătoare vor fi expuse în cadrul ediţiei 2020 a Art Safari Bucureşti, care va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Palatul Pinacotecii Municipiului din Bucureşti. 
 
Asociaţia Odiseea va premia alte 30 de lucrări de artă cu câte 50 de euro fiecare.
 
Participanţii sunt invitaţi să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen) cu tema „Odiseea unui copil” (călătorie, peripeţii, trasee imaginare sau reale). Copiii sunt provocaţi să răspundă prin propria viziune artistică întrebării: „În ce măsură eşti TU eroul propriului drum? Care sunt cele mai interesante peripeţii prin care ai trecut sau pe care ţi le poţi imagina?”.
 
Micii artişti trebuie să se înscrie online pe platforma http://ateliere.odiseea.ro/concurs/şi să înregistreze o fotografie cu lucrarea în intervalul 15-20 august 2020, până la ora 16:00. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii