Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Conferinţa Naţională „Abordări inovative în educaţia STEM - bune practici pedagogice şi consiliere şcolară”. Apel la  înscrieri

0
9 Nov 2019 09:21:23
Autor: Simona Chirciu
FOTO: unibuc.ro
FOTO: unibuc.ro

Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii ,,Educaţie pentru Ştiinţă” va reuni la Bucureşti aproximativ 200 de participanţi: cadre didactice, profesori consilieri, studenţi, experţi în educaţie, factori decizionali şi reprezentanţi ai şcolilor, ai universităţilor, ai institutelor de cercetare şi ai organizaţiilor non-guvernamentale, reuniţi într-o dezbatere amplă despre educaţie STEM.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 6-8 decembrie 2019 la Biblioteca Naţională de Fizică din Măgurele şi îşi dedica atelierele şi mesele rotunde comunităţilor de învăţare, comunităţilor de bune practici şi proiectelor sistemice în educaţie. „Pe lângă sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde, prezentări de proiecte şi lucrări ştiinţifice, evenimentul propune participanţilor vizite la institutele de cercetare  de pe platforma Măgurele”, se arată în comunicatul remis Adevărul. 
 
Conferinţa se adresează cadrelor didactice de ştiinţe din învăţământul preuniversitar primar şi secundar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii), studenţilor care se pregătesc pentru cariera didactică, universitarilor, cercetătorilor în educaţie, membrilor organizaţiilor ce desfăşoară programe educaţionale, decidenţilor, tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea unui învăţământ de calitate în domeniul STEM.
 
Apel la înscriere
 
„Organizatorii conferinţei lansează astăzi apelul de înscriere pentru participanţi. Sunt aşteptaţi să se înscrie profesorii din mediul preuniversitar, profesori consilieri şi profesori universitari. Cei interesaţi să participe la conferinţă sunt rugaţi să completeze formularul de înscriere în perioada 8 - 17 noiembrie, după ce completează formularul de înscriere
 
Organizatorii pun la dispoziţia participanţilor un număr limitat de burse integrale şi parţiale, care constau în sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare, de cazare şi de masă. Pentru informaţii suplimentare privind procesul de selecţie şi tipul de sprijin financiar pentru care sunt eligibili participanţii pot fi consultate informaţiile de pe website-ul dedicat conferinţei”, se mai arată în comunicat.
 
Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Comunităţii Educaţiei pentru Ştiinţă este organizată printr-un parteneriat între Universitatea din Bucureşti, Institutul Fizică şi Inginerie Nucleară - Horia Hulubei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea Maritimă Constanţa. 
 
Organizatorii îşi propun să încurajeze şi să consolideze dialogul între principalii actori interesaţi de educaţie şi formare în aceste domenii, să faciliteze promovarea modelelor de bune practici şi să susţină cercetarea în domeniul educaţiei STEM, prin fundamentarea politicilor educaţionale în domeniu.
Prin această colaborare, partenerii rămân angajaţi eforturilor de a sprijini transferul de idei şi de cunoştinţe spre societate, de a contribui în formarea unor reţele de promovare a ştiinţei în educaţie şi de a susţine excelenţa în şcolile din România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările