articolul urmator

Copiii şi tehnologia

26
25 Feb 2015 11:57:45
Tincuta Apateanu
Noi îi ţinem în loc (pe copii) cu obsesia noastră pentru felul în care se făceau lucrurile „pe vremea noastră"
Noi îi ţinem în loc (pe copii) cu obsesia noastră pentru felul în care se făceau lucrurile „pe vremea noastră"

26 Comentarii

Nicholas Kazan
25.02.2015, 13:19:25

"În concluzie, haideţi să ne uităm un pic în viitor, să încercăm să ne dăm seama care sunt abilităţile de care vor avea nevoie proaspeţii absolvenţi şi să investim în educaţia lor gândindu-ne la viitor, nu la trecut." Doamna Tincuța, sunteți genială, ce lipsea aici este să menționați că la noi poporul mioritic, mulți care propovăduiesc "valorile neamului", mai degrabă ar îndrepta educația spre sistemul Calului lui Bălan și al Sfântului Niculai și un naționalism care ne paralizează... Occidentul implementează școlile Steve Jobs, unde cele mai avansate concepte ale teoriilor de dezvoltare a copiilor și de psihologie cognitivă sunt aplicate. În grupuri mici, formate pe baze de interes comun și afinitate personală, copii lucrează pe tablete, și nu doar singuri, izolați, cu minimă supreveghere de la profesor, care este mai mult un conductor, ceea ce bulversează orice teorie a "comunicării fără comunicare", spaima du jour a mai marilor învățați cărora le scapă atât forma cât și fondul unei tematici fără precedent, în loc să se retragă și să facă loc celor mai avansate metode de învățământ și socializare de grup, de management societal și de conflict și, cea mai important, de realizare a potențialului individual..., ei sunt cei care ne sperie și însămânțează memorii false, în alte cuvinte, proiectează în viitor defectele cauzelor din... trecut, neînțelegând procesul de revoluție, de schimbare a paradigmei de evoluție a creierului uman, în mare parte nefolosit, cât și cel al fuzionării cu inteligența artificială, care nu este robotică - premisă apocaliptică - ci dimpotrivă, eliberatoare. Capacitatea de procesare, cantitatea, este prin definiție axiomatică și calitate, dat fiind capacitatea algoritmică de a aplica legea parcimoniei - prin noua tehnologie a computării care este intuitivă... Cea mai bună investiție pe care România poate să o facă este să le dea copiilor tablete cu programe Steve Jobs, și să-i lase să-și facă de cap! De ce?, pentru simplu motiv că marea majoritate a profesorilor sunt nu doar necalificați, cu respect la acest nou val, dar posesorii unor mentalități și gândiri osificate, obsfucați de bezmeticia unei societăți entropice, unde religiozitatea bântuie ca un duh răuvoitor, funest.

+4 (10 voturi)
Ion Titi
25.02.2015, 14:01:29

"Python, Java Script, Ruby"?! LUCRURI DIAVOLESTI! Sa le suplimentam orele de religieeeeeeeeeeeeeeeee!

+5 (11 voturi)
Nicholas Kazan
25.02.2015, 14:12:26

Ioane, Titi dragă, Taci mă păcătosule, meriți apluze pentru curaj, da mă tem că-i păți ca mine, or să te spurce popcii, ăia din ce-or mai trăi dacă n-or cultiva bugăți fraieri pe care să-i șmecherească??

+3 (7 voturi)
Ion Titi
25.02.2015, 14:24:01

Si cand te gandesti ca In Romania copiii mor innecati in WC-urile din curtea scolii...

+7 (7 voturi)
Nicholas Kazan
25.02.2015, 14:34:37

Și dacă nu se-neacă, n-au apă de spălat...Bine că se-ngrămădesc mamele să toace puțini bani pe apă cu busuioc din bidoane sfințite!

+3 (7 voturi)