articolul anterior articolul urmator

Cristi Danileţ, despre grilele la BAC inspirate din examenele magistraţilor: Am distrus justiţia cu întrebările grilă, iar acum la liceu? Ferească cerul!

2
2 Nov 2018 12:16:25
Autor: Florinela Iosip
Cristi Danileţ Foto: David Muntean
Cristi Danileţ Foto: David Muntean

2 Comentarii

L--- Lara
2.11.2018, 12:24:30

Exact: testele grila sunt o catastrofa, indiferent de nivelul evaluarii. Tragedia nu e numai in magistratura ci si in medicina, facultati tehnice, economice etc: si acolo se dau teste grila. Imi amintesc ca intr-un an niste secretare de la o facultate de medicina s-au amuzat raspunzand aiurea la testele grila propuse la admitere: au avut surpriza sa constate ca raspunsurile corecte erau in proportie de aproape 40%! Ce specialisti poti avea cu asemenea evaluari?

Markus Roman
2.11.2018, 14:39:02

Brre tataie, Eu vazut-am niste teste din astea ptr scoleri, aduse de o colega de birou pe la anul 1980 din New York. Fusese femeia intr-o vizita la rude si ne-a adus niste teste-grila de la nepotu-sau de acolo [ne-am mirat toti ca s-a mai si intors!]. La testele astea chiar si cu ochii inchisi tot nimereai 30% din raspunsuri, fara sa stii macar sa citesti: puneai ,,X" la intamplare si trebuia sa nimeresti. Fatza de invatzamantul de la noi, alea erau niste bazaconii de starnit rasul. De data aceasta ii dau dreptate lui Danilet.