Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cu declaraţii sau fără, şcolile sunt obligate să organizeze cursurile online pentru toţi elevii

0
17 Nov 2020 11:14:43
Autor: Daniela Serb
Şcolile trebuie să organizeze învăţământ la distanţă pentru toţi elevii
Şcolile trebuie să organizeze învăţământ la distanţă pentru toţi elevii

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă oficială către şcoli în care specifică faptul că sunt obligate să organizeze cursuri online prntru toţi elevii, chiar dacă părinţii acestora au semnat saau nu angamantele că nu-i vor înregistra pe profesori şi nici nu vor distribui întegistrări ale cursurilor la care participă.

“În contextul situaţiei epidemiologice prezente, pentru organizarea eficientă a procesului educaţional în sistem online, vă comunicăm că nedepunderea/nesemnarea declaraţiilor transmise anterior, în completarea prevederilor Metodologiei-cadru (conform OMEC nr 5545/2020), nu pot limita sau îngrădi accesul elevilor la procesul instructiv-educativ desfăşurat în mediul online sincron şi asincron”, prevede adresa ministerului, citată de Edupedu.ro.
 
Adresa este urmarea ssemnalării de către părinţi a cazurilor în care elevii nu au fost primiţi la orele online de către profesori pe motiv că părinţii nu au semnat sau depus declaraţia la şcoală.
 
Ministerul Educaţiei a trimis pe 27 octombrie şcolilor două declaraţii pe propria răspundere, pe care să le semneze părinţii, elevii şi profesorii, cinţinând angajamentul de a nu întegistra sau distribui orele online. 
 
Declaraţia pentru elevi şi părinţi se suprapune peste două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul Penal.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările