articolul anterior articolul urmator

Cum îşi bate şcoala joc de copiii noştri (III). Biologie, clasa a V-a

100
31 Oct 2017 11:36:35
Ştefan Vlaston
FOTO 123RF
FOTO 123RF

100 Comentarii

Dana DK
31.10.2017, 13:04:04

Daca mai adaugam la ploaia de notiuni aiurea si atmosfera absolut gretoasa creata prin promovarea copiilor cu posibilitati materiale si care au parinti cu relatii in detrimentul copiilor mai putin norocosi - atunci avem imaginea dezastrului din scolile din Romania. In scolile din Romania bullyingul este la el acasa, bataile si umilintele se intampla zilnic. O jungla in care cel cu bani si relatii isi pot permite absolut orice in timp ce copiii sarmani si mai putin norocosi de a se fi nascut in familii sarace si modeste invata inca de la varsta scolii primare sa lase capul in jos, sa accepte umilintele si bataia de la cei "superiori".

+17 (17 voturi)
silent warrior
31.10.2017, 13:13:51

Lasati domnule profesor ...sa se invete copii cu greul de mici . Sa se invete cu sfidarea , cu inghititul in sec , cu ipocrizia ,cu acceptarea aberatiilor si a nedreptatilor , munca in zadar sau de mantuiala , cu ciocul mic si capul plecat , etc etc. Dar asta nu vor invata de la ministrul genunche si nici de la politrucii vremelnic la putere. Vor invata de la dascalii lor . , care accepta toate astea. Asa vor accepta si copii la vremea lor. Sa fii profesor si sa ai un asemenea ministru , sa ti se dea astfel de manuale si tu sa nu ai nimic impotriva.... doar pt cativa firfirei in plus la salariu.... e mai jenant decat orice. Bugetarimea e de multe feluri dar de la profesori si invatatori era de asteptat la mult mai multa demnitate , pentru ca in mana lor e viitorul. Ori ei au ajuns varful de lance al armatei de votaci pesedeu. O masa amorfa de capete plecate ... macar de ar fi cu burtile pline...

+16 (22 voturi)
un motan intransigent
31.10.2017, 13:48:36

Trebuie neaparat ca autorii de manuale sa cunoasca , la nivel academic , si materiile prezente in celelalte manuale . Sa fie obligati sa cunoasca toata curicula anului de studiu pentru care concep manualul respectiv . Si profesorii care predau in scoli , sa aiba aceleas obligatii . La urma urmelor , elevul e obligat sa cunoasca toate materiile , iar profesorul sa scape doar cu una ?

+7 (9 voturi)
I.C.
31.10.2017, 13:53:14

Păi ce să-i faci, că domnul ministru s-a operat la „genunche”, nu la cap (unde trebuia)? Asemenea manual trebuia respins din start, de prima comisie, fără explicații! (iar dacă autorii nu înțeleg de ce, n-au ce căuta în învățămînt)

+9 (9 voturi)
gigel gigescu
31.10.2017, 14:07:04

asa e. manualul de biologie este f complicat, cu termeni stiintifici mult prea sofisticati pt elevi. urmarea??? elevii nu vor retine nici macar notiuni elementare de biologie. ar fi f bine daca manualele, in general, ar fi axate pe aplicatii practice ale notiunilor teoretice, iar unele ore de biologie ar fi frumos sa se desfasoare in natura. cat depsre manuale, nu e singurul prost redactat. cel mai catastrofal mi se pare cel de istorie-gimnaziu. e o nenorocire acest manual. e f prost redactat, ilogic, fara o insiruire cronologica, cu multe amanunte si fara consistenta. ar trebui ca o comisie competenta sa redacteze manualele pt gimnaziu si liceu, nu orice prost care are pretentii de savant.

+6 (10 voturi)