Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Cursurile de la 9 grădiniţe şi şcoli din Capitală, suspendate din cauza gripei

0
21 Jan 2020 11:44:47
Autor: Simona Chirciu
Mai multe cursuri de la şcoli şi grădiniţe din Capitală sunt suspendate din cauza gripei FOTO: healthyschoolcampaign.com
Mai multe cursuri de la şcoli şi grădiniţe din Capitală sunt suspendate din cauza gripei FOTO: healthyschoolcampaign.com

Mai multe clase şi grupe de grădiniţă din Capitală vor avea cursurile suspendate timp de trei zile din cauza cazurilor de gripă, a anunţat luni Inspectoratul Şcolar municipal.

Mai multe cursuri de la şcoli şi grădiniţe din Capitală vor fi suspendate începând de marţi, anunţă Inspectoratul şcolar municipal. 
 
„Vă informăm că având în vedere cazurile de gripă înregistrate, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a propus suspendarea cursurilor pentru 3 zile, la nouă unităţi de învăţământ. 
 

Care sunt şcolile şi grădiniţele care vor avea cursuri suspendate din cauza gripei

  •  SG 195, sector 3, clasa pregătitoare G
  •  Grădiniţa 116, sector 1, grupa  mijlocie 1
  • SG Pia Bratianu, sect 1, cls IV G
  •  GRADI 68, Sect 3, integral
  •  SG 172, sect 6, cls IV F
  •  SG 59, sect 6, cls IB
  •  SG 206, sect 6, cls IC
  •  SG 157, sect 6, cls IA
  • Gradi 210, sect 6, gr Campionii 
 

Cazuri de gripă la copii şi în Buzău

11 copii au fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid în cursul zilei de luni, la o şcoală din Buzău, unde au apărut primele suspiciuni. Direcţia de Sănătate Publică a primit confirmarea diagnosticului de gripă. 
 

Numărul cazurilor de gripă din ţară 

În săptămâna 06.01.2020 – 12.01.2020 (S 02/2020), activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire locală în judeţele Argeş, Braşov, Cluj şi municipiul Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe.
 
S-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), a transmis recent DSP. 
 
La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, bIACRS şi pneumonii) a fost de 73.257, cu 19.5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi saptamana a sezonului precedent (90.963) si de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel din săptâmana anterioară (39.657) - situaţie datorată în principal subraportarilor din săptamană anterioară, ca urmare a zilelor nelucrăoare (sărbătorilor legale), se arată în raportul DSP.  
 
Au fost raportate 13 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 18 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.  A fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal, mai arată DSP. 
     

Cum recunoaştem gripa?

Spre deosebire de alte viroze respiratorii, gripa are, de regulă, un debut mai brusc, o gamă mai variată de simptome şi o evoluţie mai dificilă. Febra este un simptom aproape nelipsit, temperatura urcând peste 38ºC. Starea generală proastă, durerile de cap, durerile musculare, oboseala, slăbiciunea sunt simptome cvasiprezente.
 
De asemenea, pot apărea complicaţii precum pneumonia, infecţiile sinusurilor, infecţii ale urechilor, agravarea afecţiunilor cronice existente.
 
Gripa reprezintă un pericol important pentru sănătatea anumitor categorii de populaţie. Este vorba despre bebeluşi, persoanele în vârstă, bolnavii aflaţi sub tratament imunosupresiv, dar şi persoanele cu afecţiuni cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea.
      

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările