Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Daniel Funeriu: „COVID-19 nu este o glumă! Am semnale că anumiţi profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraţioniste”

15
3 Sep 2020 17:28:34
Autor: Daniela Serb
Daniel Funeriu a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc
Daniel Funeriu a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a publicat pe pagina sa de socializare un apel către Biserica Ortodoxă Română în care cere ca această instituţie să adopte o poziţie clară faţă de teoriile care contestă existenţa virusului SARS-CoV-2 responsabil actuala pandemie.

Redăm mai jos întreaga postare de pe Facebook:  
 
Apel către BOR: 
 
În societate există discuţii referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar şi, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea. 
Poziţia BOR în chestiunea vaccinării a fost raţională din informaţiile mele, chiar dacă unii membri ai clerului au vorbit prostii, în afara celor susţinute oficial de BOR.
 
Începutul noului an şcolar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toţii trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situaţia este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opţională. 
Am semnale că pe alocuri anumiţi profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraţioniste şi astfel prezintă un risc pentru sănătatea copiilor.
 
Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituţională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an şcolar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate şi decredibilizate de minţi tulburi. Experienţa mea de colaborare instituţională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener raţional şi atent. Aşa trebuie să fie şi acum. Mai ales acum. Speranţa, încrederea, tămăduirea sufletelor şi rezilienţa pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoşi. E o datorie creştinească să avem grijă de trupurile noastre.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Cneazul
3.09.2020, 18:03:37

Recent cercetatorii au spus ca rata scazuta a infectarii cu Covid in Africa se datoreaza faptului ca locuitorii acestei regiuni au fost expusi la mai multe tipuri de coronavirusi si astfel acesta nu prea are trecere. Daca ne vaccinam de orice si pentru orice urmatorul virus nou ne va fi fatal. Vrand-nevrand va trebui sa lasam si natura sa-si spuna cuvantul chiar cu anumite riscuri. Din pacate nu se va intampla asta, iar copiii nostri, crescuti in "bule", vor fi extrem de expusi in viitor. Dati drumul vietii fratilor nu o incatusati, fiindca, tacut si fara veste, acest lucru se va razbuna.

-7 (9 voturi)
Iulian Lupsa
3.09.2020, 18:12:07

BORacii trebuie scosi din scoli. Mioritica e stat laic, BORacimea la munca si sa plateasca taxe!!!

-8 (24 voturi)
blormpf
3.09.2020, 18:34:27

daniel funeriu e o gluma. dani, ce mecla de bautor de spirt ai!

-9 (15 voturi)
db
3.09.2020, 18:09:27

O organizație mafiotă nu ține cont de nicio problemă a societății dacă îi sunt afectate interesele. În România avem cel puțin două astfel de organizații: psd și bor 😢

+6 (10 voturi)
Toma Caragiu
3.09.2020, 18:15:44

Profesorii de religie se plaseaza in general milimetric desupra standarului de analfabetism. Milimetric.

+9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările