Dialogul surzilor între un părinte, al cărui copil a fost testat pozitiv cu Covid-19, şi reprezentanţii DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Un părinte a povestit pe reţelele de socializare ce experienţă a avut cu reprezentanţii Direcţii de Sănătate Publică după ce copilul său, elev în clasa a 5-a a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV2. Mama copilului a vrut să tragă un semnal de alarmă legată de problema închiderii şcolilor, având în vedere creşterea bruscă a persoanelor infectate cu Covid-19.

Părintele unui elev din clasa a 5-a a tras un semnal de alarmă după ce copilul său a fost infectat cu Covid-19, după ce a mers la şcoală. Problema cea mai mare a Ministrului Sănătăţii este aceea că el este convins de faptul că elevii nu se infectează de la şcoală, ci din alte spaţii publice aglomerate, informaţii total eronată, spune mama copilului, într-o postare pe Facebook. 

„Stiti ca ministrul interimar al educatiei (ahhh, ce imi place cum suna!) repeta obsesiv ca elevii nu se imbolnavesc la scoala si noi ne revoltam pe aici? Ei bine, probabil el e convins de asta. Problema vine din alta parte, din raportarile pe care le primeste”, a scris aceasta. 

„Cel mic al meu, clasa a 5-a, a avut luni dimineaţă simptome, i-am făcut PCR, pe seară am primit rezultatul pozitiv. Aseară m-au sunat de la DSP pentru anchetă epidemiologică.

-A călătorit în altă ţară?

- Nu, s-a infectat la şcoală? "

- A călătorit în afară Bucureştiului?

- Nu, s-a infectat la şcoală

- A participat la vreo nuntă?

- Nu, s-a infectat la şcoală

- A participat la vreun botez?

- Nu, s-a infectat la şcoală.

- A participat la vreun alt eveniment cu număr mare de persoane?

-Nu, s-a infectat la şcoală.

- A fost în MALL?

-Nu, s-a infectat la şcoală!!!

- Bine, o să trec aici sursă necunoscută. V-am trimis toate actele, va mai urez doar sănătate tuturor.

- Staţi un pic, v-am zis de 10 ori că s-a infectat la şcoală. Sunt 4 copii pozitivi din 17 câţi sunt în clasa. Nu e sursă comunitară. Sursă e şcoală!!!

- Biiine, voi trece şcoală aici. Sănătate!

- Staţi puţîn, adică nu mă întrebaţi la ce şcoală e????

- Offf, bine, spuneţi-mi şcoală...

Cam acesta a fost dialogul meu cu reprezentantul DSP Bucureşti. Aproape că mă convinsese şi pe mine că al meu copil umblase din nuntă în botez, din festival în mall.

Problema cu absenţa şcolii că mediu principal de infectare mie îmi sună a ceva care cuprinde mult mai multe instituţii, iar Câmpeanu când spune ce spune are spatele acoperit, că întotdeauna de altfel, cu raportările DSP”, a povestit femeia. 

Elevi, părinţi şi profesori critică decizia privind prezenţă fizică şi după pragul de 6 la mie

Reprezentanţi ai elevilor, ai asociaţiilor de părinţi şi sindicate ale cadrelor didactice critică ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care prevede că orele se vor desfăşura cu prezenţa fizică şi acolo unde incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 6 la mie. Ei solicită să fie puse la dispoziţie şi testele pentru elevii şi angajaţii şcolilor să fie testaţi în realitate şi nu doar "pe hârtie".

„Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” îşi exprimă îngrijorarea şi critică modul în care autorităţile au tratat subiectul până la momentul de faţă, având în vedere că, peste doar două zile, şcolile din zeci de localităţi din ţară cu incidenţă de peste 6 infectări COVID-19 la mia de locuitori vor rămâne deschise în format fizic, fără a fi dotate cu teste non-invazive pentru elevi şi pentru cadre didactice şi fără a beneficia de materiale sanitare adecvate. În acest sens, solicităm de urgenţă autorităţilor centrale să comunice public situaţia omologării testelor non-invazive şi să prezinte de urgenţă situaţia dotării şcolilor cu astfel de materiale, precum şi situaţia personalului medical existent în unităţile de învăţământ, dispus să administreze şi teste rapide antigen pentru elevii şi angajaţii din unităţile de învăţământ", se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de cele patru organizaţii

Totodată, reprezentanţii elevilor, ai părinţilor şi ai angajaţilor din învăţământ consideră inacceptabilă lipsa reglementării posibilităţii participării în format online a elevilor de peste 12 ani şi a cadrelor didactice cu boli cronice asociate, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, deoarece, pentru aceştia este esenţială o protecţie sporită împotriva răspândirii comunitare a COVID-19.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite