Şcoală

articolul anterior

Dragi absolvenţi ai promoţiei 2020

7
30 May 2020 18:20:56
Alexandru Manda
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Un mesaj transmis din suflet tuturor celor care au terminat liceul în această vară. Păsiţi într-o nouă etapă, probabil bucuroşi, dar şi cu inima strânsă şi teama necunoscut. Nu uitaţi să aveţi încredere în voi, puterea noastră stă în ceea ce vedem în oglindă.

Dragi absolvenţi ai promoţiei 2020,

Aţi terminat liceul într-un moment dificil pentru întreaga umanitate, un moment care ne arată tuturor cât de vulnerabile sunt societăţile noastre în faţa unei "lebede negre", dar ne oferă în acelaşi timp şansa de a spune stop şi la capăt, de a învăţa din greşeli.

Cu siguranţă ultimele luni de şcoală nu au fost aşa cum v-aţi dorit, dar asta nu trebuie să vă întristeze. Momentul prin care treceţi este special prin el însuşi, marchează încheierea unei etape şi începutul uneia noi. Nu aveţi nevoie neapărat de o festivitate sau o petrecere pentru a îl marca.

Aţi terminat 12 ani de şcoală într-un sistem cu multe lipsuri, care nu pregăteşte absolvenţii pentru ziua de mâine şi care, din cauza ignoranţei celor care l-au condus de-a lungul timpului, a lăsat pe drum mulţi dintre colegii voştri de generaţie. Unii au abandonat pentru că nu au avut bani să îşi plătească transportul până la şcoală, alţii pentru că au trebuit să muncească ca să aibă ce să mănânce, iar alţii poate pentru că nu a fost cineva acolo, lângă ei, care să le pună mâna pe umăr şi să le dea încredere.

Profitaţi de context şi gândiţi-vă la acest lucru. Şi mai important: la modul în care vreţi să vă lăsaţi amprenta în lumea de azi spre beneficiul celei de mâine. Fiecare gest, oricât de mic ar fi, poate face diferenţa.

Impostura şi dezinteresul sunt prezente din ce în ce mai mult în societate. Cred cu tărie în forţa noastră, a celor tineri, de a schimba ceva. Dar, pentru asta trebuie să ne ridicăm din bancă atunci când suntem martorii unei nedreptăţi, să avem curajul să spunem lucrurilor pe nume şi să luptăm până în pânzele albe pentru cauzele în care credem.

Cu frică şi ignoranţă lucrurile nu pot evolua. Pentru asta este nevoie de curaj, tărie de caracter şi integritate.

Vă doresc un parcurs cât mai luminat, construit pe principii şi valori solide, în care nu veţi ezita, atunci când contextul vă permite, să faceţi un bine.

Cu salutări şi încredere în voi,

Alexandru Manda

Promoţia 2018 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Stanila Ion
30.05.2020, 21:34:39

Zise Rica Venturiano al doilea....Dupa mutra parca ar fi fratiorul mai mic al altui Manda, mancator pe la Al. Modrogan...

+1 (1 vot)
Herr Hoher
1.06.2020, 03:09:00

".......pentru a il marca....." Stai jos loaza. Nota 2!

+1 (1 vot)
Herr Hoher
1.06.2020, 03:30:30

. . Scuze, n-am vazut la inceput cum il cheama. E nume de "hetnie".

0 (0 voturi)
Lica Mosu
1.06.2020, 07:07:45

@ Activist civic si studinte la privat(ă) ! ,,Pentru a il marca” pre el, l, .,,Adevarul” (e ca) polueaza cetitorii cu agramati, care mai de care ,,titrati” de universități ,,private” ! PS ,,Privată” = s.f. pop. Încăpere specială pentru satisfacerea nevoilor fiziologice; toaletă; closet; latrină. / lat. privatus

+1 (1 vot)
MM Ordean
1.06.2020, 08:57:02

D. autor are stofă de politician.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările