Şcoală

articolul anterior articolul urmator

E oficial! Profesorii vor fi evaluaţi de elevi din toamnă. Ordinul a apărut în Monitorul Oficial

4
9 Jun 2021 18:21:14
Autor: Daniela Serb
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a avertizat pe elevi să nu cumva să confunde rolul lor cu cel al profesorilor Foto_shutterstock
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a avertizat pe elevi să nu cumva să confunde rolul lor cu cel al profesorilor Foto_shutterstock

Chestionarul prin care profesorii de la clasă măsoară cât şi ce au înţeles elevii din ce li s-a predat a fost publicat în Monitorul Oficial. Completarea fişei de feedback va fi obligatorie din toamnă, se va face semestrial, profesorii fiind obligaţi să aplice această măsură. Colectarea se va face în mod anonim, obligatoriu şi exclusiv de la elevii înscrişi în învăţământul liceal şi cel profesional.

Cadrele didactice primesc feedback de la elevii claselor unde sunt încadrate, se mai arată în metodologie, şi se referă exclusiv la activităţile de predare/învăţare desfăşurate la clasă. 

Scopul colectării este creşterea calităţii în educaţie 

Procedura prevede că fiecare profesor diriginte va informa elevii şi directorul şcolii cu privire la ziua în care se va face colectarea fişelor, care vor ajunge la profesorii de la clasă, în formă agregată, în maximum 10 zile de la completare, respectându-se confidenţialitatea şi caracterul anonim. Dirigintele analizează rezultatele la nivel de clasă şi întocmeşte un raport care este supus dezbaterii cadrelor didactice din consiliul clasei. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a avertizat pe elevi să nu cumva să confunde rolul lor cu cel al profesorilor. 

„Avem rugămintea pentru elevi să nu confunde vreodată rolul elevului cu cel al profesorului. În niciun caz să nu se întâmple asta. Am observat o dorinţă a unor elevi de a da note profesorilor. Feedback-ul e cu totul altceva, nu o posibilitate ca elevul să dea note profesorului“, a spus Sorin Cîmpeanu. 

Scopul colectării feedback-ului este creşterea calităţii procesului educaţional şi a rezultatelor acestuia, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre părţile implicate în acest proces, pentru a asigura un act educaţional inclusiv şi de calitate, centrat pe elev“, se arată în metodologie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

octavian calin
9.06.2021, 18:37:21

Nu pot sa cred asa ceva ,parca cineva vrea cu adevarat sa distruga invatamantul romanesc ...deci elevii evaluiaza prtofesorii si te astepti sa creasca calitatea invatamantului Deci profesorul ce poate sa faca ca sa intre in gratiile velevilor ,vor indura glumele proaste a derbedeilor din zcoli vor da liber la note mari ca sa nu deranjeze si asa scoala devine o fabrica harbuita care produce idioti ..

+2 (2 voturi)
leuldinpanjshir99
9.06.2021, 18:39:04

Daca spun doar ca inteleg sau nu inteleg ce le preda profesorul, e in regula. Sa nu se apuce sa le dea elevii profesorii lectii de predat ...

-5 (7 voturi)
Popa .Basca
9.06.2021, 21:03:05

De ce sa ne miram?Doar traim in Absurdistan!

-5 (5 voturi)
memoire perdue
10.06.2021, 03:50:38

Sistemul de notare a profesorilor de către studenți se practica de multi ani in invatamantul universitar din America de Nord si funcționează foarte bine.

+6 (6 voturi)
Modifică Setările