Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Ecaterina Andronescu despre greşeala de la simularea la Română: Impardonabilă, dar fără efecte negative asupra elevilor

2
13 Mar 2019 18:27:28
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Eduard Enea
FOTO: Eduard Enea

Eroarea apărută la unul dintre subiectele de la proba de Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, la clasa a VIII-a, este una "impardonabilă", însă aceasta nu a afectat elevii, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Fără îndoială este o greşeală a celor de la Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare. Am înţeles că ieri au trimis un comunicat de presă şi au cerut scuze. Subiectul nu afecta în niciun fel rezolvările pe care le impunea acest subiect. Este impardonabil după părerea mea ca un profesor de Limba română să nu ştie să atribuie corect un text indiferent că este vorba despre o poezie sau un alt fel de text. Deci aceasta rămâne o greşeală impardonabilă, aşa cum spuneam, dar nu au fost afectaţi elevii", a spus ministrul.

Presa a relatat marţi că a apărut o eroare la unul dintre subiectele de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării pentru Evaluarea Naţională, care a avut loc luni. 
 Este vorba despre poezia unui poet german, care a fost prezentată ca fiind a poetului român Ştefan Octavian Iosif, acesta fiind doar cel care a tradus-o în română şi nu autorul. 

Un profesor de Limba şi Literatura Română a confirmat marţi, pentru „Adevărul” că într-adevăr, s-a făcut o greşeală din partea celor care au realizat subiectele. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cornel Ciobanu
13.03.2019, 18:38:28

Am sa scriu ca sa inteleaga si cei care fac subiectele si d-na ministru: i-al de mana pe cela care a scriut prostia aia si ducetiva la gaia.

kitty kat
13.03.2019, 19:47:29

Mda, niste amatori...

Modifică Setările