Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Echipa de robotică a României aduce aurul acasă. Cum au reuşit cei 15 elevi să-i învingă pe americani

12
22 Jul 2021 20:20:00
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Echipa de robotică a României care a luat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică a revenit joi în ţară. Evenimentul a avut loc în Chicago, între 16 şi 17 iulie şi este pentru prima dată în 30 de ani când nu câştigă o echipă din SUA.

Potrivit Digi24, cu multă muncă în echipă şi sacrificii, cei doi roboţi coordonaţi de elevii români din echipa AutoVortex i-au învins pe americani.
 
„Am reuşit să câştigăm cu multă muncă, mult efort. De-a lungul sezonului am fost la mai multe competiţii şi ne-am afirmat suficient de mult cât să fim invitaţi în America la campionatul internaţional, unde alături de nişte prieteni de acolo şi cealaltă echipa noastră să obţinem un nou punctaj record şi să-l câştigăm.”, a transmis Udriş Dimitrie,
unul dintre elevi. 
 
La rândul său, Victor Bogdan Ungureanu, elev a explicat: „Special la aceşti roboţi bănuiesc că e designul mai bun
decât la alte echipe şi cred că ajută asta în competiţie. Aceşti roboţi sunt folosiţi pentru luarea unor covrigi de pe teren, trebuie să-i luaţi şi după îi aruncă într-un gol pe teren.”
 
Din 1989, de când se desfăşoară Campionatul de Robotică, nu a câştigat nicio altă echipă din afara Statelor Unite ale Americii.
 
„A fost o luptă foarte grea, am avut de bătut cele mai bune echipe americane, ne-am ţinut promisiunea. A fost o competiţie foarte intensă, am avut un ajutor nesperat din partea comunităţii din Chicago.”, a transmis Ionuţ Panea, antrenorul echipei României de Robotică Autovortex.
 
Întrebată dacă are un mesaj pentru cei de vârsta ei, Carina Grec, o altă elevă din echipa de robotică a transmis: „Să-şi urmeze pasiunea. Asta a fost pasiunea noastră. Uitaţi unde am reuşit şi cu multă muncă faceţi ceea ce vreţi şi să aveţi reuşite foarte bune.”
 
Elevii români au câştigat şi Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie şi au obţinut locul întâi la Campionatul de Robotică Asia Pacific.
 
Din echipa României au făcut parte următorii elevi de liceu: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Mihai Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

m lupascu
22.07.2021, 21:26:33

- unde e filandeji ăia

-4 (6 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
22.07.2021, 21:32:11

La Formula 1... iar ai gresit articolul :)

+7 (9 voturi)
crîşmăriţa rîşniţă
22.07.2021, 21:59:49

Rugațivă în jenunchi la CIO săl facă șipăsta "sport" olimpic împreună cu bambiliciu ca sî luăm șî noi o medalie că la ălălalte spoarte olimpice sîntem ciurucuri..

-1 (3 voturi)
Ion Capsuna
22.07.2021, 22:20:24

Bravo! Acu ramine de vazut daca vor continua sa studieze in Romania si daca vor si profesa in Romania! Asta e marea dilema!

-6 (10 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
22.07.2021, 22:24:15

Vin toti in America ca s-au saturat de capsuni acre marca Rou :)

+7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările