Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Educaţie sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor. Legea, declarată constituţională

6
24 Sep 2020 17:23:35
Autor: Daniela Serb
Educaţia sanitară ia locul educaţia sexuală în şcoli
Educaţia sanitară ia locul educaţia sexuală în şcoli

Curtea Constituţională a decis joi că legea prin care „educaţia sexuală” este înlocuită cu "educaţie sanitară” este constituţională. În acest fel, sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă.

Legea declarată constituţională prevede că în şcoli se vor derula programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.doar cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. 
 
"A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului", se arată în decizia CCR.
 
La începutul lunii iunie, deputaţii au adoptat proiectul prin care este eliminată sintagma „educaţie sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educaţie sanitară”. 
 
Iohannis a atacat actul normativ la CCR, spunând că, prin modul în care a fost adoptat, precum şi prin conţinutul normativ, încalcă Constituţia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

leuldinpanjshir99
24.09.2020, 20:17:13

Si Religia se preda doar cu acordul parintilor. E echitabil. Emankipatii n-au decat sa ceara ore de Educatie sexuala pentru odraslele lor, daca au impresia ca asta-i ajuta cu ceva ...

-1 (5 voturi)
Srb Srb
9.10.2020, 12:30:47

Romania nu va fi niciodata "o tara ca afara" cata vreme fiinte ca tine vor exista.

Gyuse Bogdan
24.09.2020, 21:16:33

Minciuna progresista! :)))) Gigi-sapca a fost trimis la plimbare de CCR. Toate ONG-urile si influencerii identitate de gen isi fac bagajele, pentru ca au interzis sa predea in scoli propaganda sexuala. Alftel devin penali cu acte in regula! In scoli se va preda, optional, educatia sanitara. Asa ca tot namolul progresist s-a scurs in propriul namol. :))))

-7 (11 voturi)
A.S.
24.09.2020, 22:21:13

OK. Intai sa vedem cu ce moravuri vin de la orele de "educatie sanitara" copiii neomarxistilor.

-7 (9 voturi)
ana_
24.09.2020, 23:33:45

C.C.R. crede că nu avem suficiente mame minore și face tot ce poate ca să rectifice situația.

+8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările