Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Elevi: Profesorii care nu vor să predea online să-şi dea demisia sau să intre în concediu fără plată

2
28 Oct 2020 10:57:57
Autor: Daniela Serb
Muulte şcoli îşi desfăşoară cursurile atât online, cât şi uu participarea faţă în faţă a elevilor
Muulte şcoli îşi desfăşoară cursurile atât online, cât şi uu participarea faţă în faţă a elevilor

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa au luat atitudine în urma apariţiei în spaţiul public a cazului elevului de la Liceul teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud. Din 32 de ore de curs pe care ar fi trebuit să le facă online, elevul nu a f[cut decât la 14.

”În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situaţia orelor online care ar trebui să se organizeze şi a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învăţământ se află în scenariul hibrid. Având în vedere situaţia excepţională în care ne aflăm la nivel naţional şi luând în considerare modificările din sistemul de învăţământ menite să asigure continuitatea parcursului educaţional al elevilor în orice condiţii considerăm inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online”, se arată într-un comunicat al  Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. 
 
Elevii invocă existenţa Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar şi a modificărilor aduse asupra fişei postului cadrului didactic, care menţionează că profesorii au în atribuţii asigurarea continuităţii procesului didactic prin intermediul tehnologiei şi al internetului şi cer profesorilor să-şi facă datoria.
 
Practic, luând în considerare situaţia în care ne aflăm, în care procesul educaţional trebuie să se mute în spaţiul online pentru a proteja sănătatea tuturor actorilor implicaţi, este imperioasă implicarea profesorilor şi a elevilor în desfăşurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învăţare, iar educaţia să poată continua în parametri optimi. În acest sens, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa condamnă atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online şi solicită direcţiunii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să întreprindă toate măsurile necesare, astfel încât derapajele de acest gen să nu mai existe în sistemul educaţional, se mai arată în comunicat.
 
 „Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemenţă predarea în mediul online şi privează accesul la educaţie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate şi sancţionate de către direcţiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spaţiul virtual conţinuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opţiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ.”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ADani
28.10.2020, 13:55:33

Corect! Daca tot baga strambe cu contractul, trebuie schimbate contractele. Din pacate, o gramada de profesori cred ca sistemul de invatamant exista ca sa aiba ei loc de munca. Daca lucra in scoala langa elevi se plang ca e periculos, daca ii pun sa predea online baga alte strambe.

+1 (1 vot)
Gherghisan Comandor
1.11.2020, 00:13:48

Bai mucosilor voi care momentan nu contribuiti cu nimic la bunul mers al societatii ar trebui sa aveti bun simt.

Modifică Setările