Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Elevii români, aleşi pentru o zi în Parlamentul European

3
16 Apr 2014 14:59:03
Autor: Ioana Nicolescu
Elevi de la Liceul de Artă "Carmen Sylva" au fost europarlamentari pentru o zi   FOTO: Ioan Mihai Cochinescu
Elevi de la Liceul de Artă "Carmen Sylva" au fost europarlamentari pentru o zi   FOTO: Ioan Mihai Cochinescu

24 de elevi români au fost parlamentari pentru o zi în Parlamentul European, unde au propus şi au votat legi, în cadrul programului Euroscola.

În cadrul programului Euroscola organizat de Parlamentul European, echipa The Sound Of Vote alcatuită din 24 de elevi de la Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploieşti şi profesorii Dumitru Georgeta şi Savuţa Liviu au participat pe data de 10 aprilie la una din zilele Euroscola şi pentru o zi au fost europarlamentari, au propus şi au votat legi.

Aceştia au răspuns corect la toate întrebările de cultură generală din cadrul unui joc numit Eurogame unde în finala din patru echipe, trei au fost alcatuite dintr-un reprezentant al României. Astfel, echipa Iuliei Reitu a iesit pe primul loc, echipa lui Artemis Aidoni, tot din România, a ieşit pe locul al doilea şi echipa Irinei Florea pe locul al treilea. Echipa "The Sound Of Vote" a Liceului de Artă "Carmen Sylva" a adus la Ploieşti trei medalii: de aur, de argint şi de bronz.

Ce este Euroscola

În contextul anului în care se desfăşoară alegerile pentru Parlamentul European şi, în continuare, procedura de alegere a preşedintelui Comisiei Europene, Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale invită toate liceele interesate să participe la concursul Euroscola cu tema „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes”.

Elevii sunt  invitaţi să simuleze activităţile legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European, în cadrul procedurii legislative ordinare (codecizie). Simularea va porni de la o propunere legislativă iniţiată de Comisia Europeană, Comunicare a Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor: Împreună pentru tinerii Europei.

Este vorba de un apel la acţiune pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, care va fi discutată la nivelul comisiei parlamentare permanente Ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, urmând să se încheie cu adoptarea sau respingerea acesteia în plenul Parlamentului.


Patru medalii şi locul trei pe naţiuni pentru lotul feminin de matematică al României

Echipa României, prezentă la a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a câştigat patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz. Graţie acestei performanţe, România a ocupat locul trei în clasamentul pe naţiuni.

Aur pentru elevii români la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene

Ambele echipe ale României înscrise la a XII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) au obţinut medalii de aur. Este cel mai bun rezultat în istoria participării ţării noastre la acest concurs, aceasta fiind a patra prezenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ioan Mihai Cochinescu
18.04.2014, 20:18:24

Tinand cont ca eu am fost unicul invitat oficial ca jurnalist la Euroscola 2014 din 10 aprilie si ca atat fotografia publicata de dvs.cat si filmul de pe YouTube imi apartin prin copyright (specificat in postarile mele), nu credeti ca este deontologic sa-mi mentionati macar numele si prenumele, in conformitate cu legea dreptului de autor, daca tot nu m-ati contactat pentru drepturile banesti care se cuvin in orice tara civilizata (europeana!)? Din cate stiu ziarul Adevarul este o companie comerciala, asadar informatia nu este una pur si simplu culturala, de tip non-profit. Nu numai ca nu ati publicat numele meu, dar articolul dvs. este semnat de Ioana Nicolescu, ceea ce induce in mod fals ca fotografiile ii apartin. Si mai grav este faptul ca eu sunt acreditat sa public aceste materiale la o alta publicatie si, iata, acum sunt pus in situatia delicata de a da unele explicatii. Va rog foarte mult sa faceti aceste precizari si sa ma contactati fie prin email fie prin facebook. Pana atunci, deocamdata, intreg acest comentariu il fac public pe facebook. Va multumesc anticipat pentru sustinerea demersurilor mele de respectare a dreptului de autor, activitate pe care o voi continua atat eu cat si ceilalti colegi ai mei de de breasla. - Ioan Mihai Cochinescu

+3 (3 voturi)
Emilian Floareș
18.04.2014, 20:40:01

Sunteti de o nesimtire fara margini pentru publicarea fotografiei si filmuletului fara acordul autorului.

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
18.04.2014, 21:41:55

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările