Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Elevii din Sectorul 1 cu rezultate bune la şcoală pot beneficia de burse în valoare de până la 450 de lei - PROIECT

1
22 Jan 2021 12:37:21
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Shutterstock
Imagine: Shutterstock

Elevii din învăţământul preuniversitar din Sectorul 1 vor beneficia de burse şcolare de performanţă, de merit, de studiu sau de ajutor social, potrivit unui proiect de act normativ al Primăriei Sectorului 1. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand va prezenta prouiectul în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Bursele de performanţă vor fi în cuantum de 450 de lei lunat şi se vor acorda în condiţiile prevăzute de Ordinul MEC 5576/2011. Bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:  

  • au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, denumit în continuare MECTS;   
  • s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale;   
  • au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.
     

Bursele de merit (în cuantum de până la 300 de lei) pot fi acordate elevilor care obţin media generală cel puţin 8,50  şi au nota 10 la purtare  sau au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor sau ale concursurilor naţionale, inculsiv cele  sportive.

Bursele de studiu (în cuantum fix de 150 de lei) pot fi acordate elevilor care au cel puţin media generală 7 şi nota 10 la purtare şi provin din familii cu venituri medii.

Bursele de ajutor social (în cuantum de 150 de lei) se pot acorda la cerere elevilor care provin din familii cu venituri scăzute (venit lunar mediu pe membru de familie cel mult egal cu jumătate din salariul minim pe economie), independent de media lor generală sau de nota la purtare.

„Elevii din Sectorul 1 vor beneficia de burse! În următoarea şedinţă de Consiliu Local voi prezenta consilierilor locali proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse. Aşteptăm încheierea semestrului 1 pentru a cunoaşte rezultatele şcolare şi a putea calcula cuantumul burselor”, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

A.G.
22.01.2021, 12:53:08

Atentie TOTI elevii trebuie sa beneficieze nu doar cei din sectorul 1!!!

Modifică Setările