EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Încep simulările la examenul de Capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea la Evaluarea Naţională, la probele Limba şi literatura română şi Matematică, urmând ca rezultatele, care nu vor fi trecute în catalog, să fie afişate pe 7 martie.

Simularea Evaluării Naţionale pe care o vor da elevii de a VIII-a pe 18 (Română) şi 19 februarie (Matematică) îi va ajuta pe profesorii de la clasă să îşi dea seama de nivelul elevilor, unde au probleme şi ce trebuie să recupereze. De asemenea, rezultatele vor oferi şi o imagine de ansamblu a rezultatelor pe care le vor lua elevii la examenul din vară.

În martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor da şi ei simulare la toate probele de la Bacalaureat.

În ceea ce priveşte conţinutul testelor la simularea de la Capacitate, la proba de Limba Română, elevii nu vor avea de lucrat cu procedee  de expresivitate artistică (figuri de stil precum alegoria), complementul direct şi propoziţia subordonată completivă directă; complementul indirect şi propoziţia subordonată completivă indirectă; complementele circumstanţiale şi propoziţiile subordonate circumstanţiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop).

La Matematică, ei nu vor primi subiecte din capitolul Calcul Algebric şi anume: rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, simplificare, operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg). De asemenea, ei nu vor primii funcţii, iar din capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii nu vor primi următoarele:

- rezolvarea în R x R a sistemelor de ecuaţii sub forma:

image

- probleme cu caracter aplicativ care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii.

Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreaptă, unghiul, elevii nu vor primi calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate. În sfârşit, din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piamida triunghiulară regulată, tetraedul regulat, piramida patrulateră regulată, elevii nu vor primi desfăşurări, aria laterală, aria totală şi volumul.

Calendarul simulărilor Evaluării Naţionale 2014:

  • 18 februarie – Limba şi literatura română
  • 19 februarie – Matematică
  • 20 februarie – Limba şi Literatura Maternă
  • 7 martie - afişarea rezultatelor

Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 75% la admiterea de la liceu

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că media de la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 75% la admiterea de la liceu, iar notele obţinute în clasele V-VIII vor conta doar 25%, dat fiind faptul că există discrepanţe majore între media de la Evaluarea Naţională şi notele date de profesori, care sunt „subiective”. „Au fost şcoli unde elevii aveau la clasă medii de 7-8 şi la evaluarea naţională au luat 2”, a completat Pricopie.

Calendar Evaluarea Naţională 2014:

  • 13 iunie - încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 16 - 18 iunie - înscrierea la Evaluarea Naţională
  • 23 iunie - Limba şi literatura română - proba scrisă
  • 24 iunie - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
  • 25 iunie - Matematică - proba scrisă
  • 27 iunie - afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00)
  • 28 iunie - depunerea contestaţiilor
  • 28 - 30 iunie - rezolvarea contestaţiilor
  • 1 iulie - afişarea rezultatelor finale

Anul trecut, la Evaluarea Naţională, 75% din elevi au luat note peste 5, adică peste 123.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a.  Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61%). În niciun judeţ nu s-a înregistrat un procent de note peste 5 sub 60%.

Pe discipline, situaţia notelor peste 5 se prezintă astfel: la Limba şi literatura română - 82%, la Limba şi literatura maternă – 93%, la Matematică – 71%, potrivit Ministerului Educaţiei.
 


Pe aceeaşi temă:

Ce capitole din materiile de bază nu vor primi elevii la simulările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Subiectele de la simularea de Limba Română nu vor mai face referire la autorii canonici George Bacovia, Lucian Blaga sau Tudor Arghezi, iar la simularea de la istorie, elevii de clasa a XII-a nu vor avea subiecte din capitolele despre statul român modern şi constituţiile României, potrivit Ministerului Educaţiei.

Calendarul Evaluării Naţionale 2014, publicat de Ministerul Educaţiei

Examenele de la următoarea Evaluare Naţională din 2014 încep pe 23 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, în timp ce pe 1 iulie 2014 să se afişeze rezultatele finale. Calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 6 septembrie. La fel ca în acest an, candidaţii vor fi supravegheaţi atât de profesori, cât şi de camere video, care vor fi instalate în sălile de concurs.

REZULTATE CAPACITATE 2013 Numărul de note mai mari de 5 a scăzut, dar un elev din Mehedinţi a primit 5 puncte după contestaţii

Absolvenţii claselor a VIII-a vor afla astăzi locul pe care îl ocupă în ierarhia pe judeţ în funcţie de mediile finale de la Evaluarea Naţională, ierarhie ce va fi publicată pe site-ul admitere.edu.ro. În urma contestaţiilor de sâmbătă, a scăzut însă numărul elevilor care au luat note peste 5, de la 75,91% la 75,89%, conform datelor furnizate adevarul.ro de Ministerul Educaţiei.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Parada notelor de 10

Un nou an, o nouă Evaluare Naţională, o nouă serie de discuţii pe baza rezultatelor. Foarte multe opinii au contestat procentul ridicat de promovabilitate, atribuindu-l exclusiv nivelului prea uşor de subiecte, cea mai vizată în referiri fiind proba de matematică. În 2013 avem în România 280 de elevi care au asigurat un loc la liceul dorit graţie rezultatelor obţinute, faţă de 179 în 2012.

Evaluarea Naţională 2013 vs. Evaluarea Naţională 2012 – analiză comparativă

Echipa INTUITEXT a realizat o analiză comparativă la nivel naţional între Evaluarea Naţională de anul acesta si cea de anul trecut, plecând de la notele obţinute de elevii de clasa a VIII-a la cele două materii, mediile finale de la Capacitate şi cele din gimnaziu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite