Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Evaluare Naţională 2021. Care este rezolvarea subiectelor de la Matematică. Un profesor a explicat fiecare exerciţiu

1
24 Jun 2021 15:43:42
Autor: Maria Ţaga

Ministerul Educaţiei a publicat baremul de evaluare şi notare a lucrărilor elevilor la proba de Matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2021. Ionel Jitaru, profesor de matematică, a rezolvat subiectele de la proba a doua pentru a le oferi elevilor explicaţii detaliate.

147.000 de copiii au făcut clasa VIII-a în acest an şcolar, dar dintre aceştia, de la Evaluarea Naţională 2021 vor lipsi 16.473 de elevi, care nu s-au înscris la examenul de capacitate, pentru că în cea mai mare parte sunt corijenţi. Ministrul Educaţiei spune că este o consecinţă a învăţământului online. 

Generaţia de elevi, care susţine Evaluarea Naţională 2021, este prima care a făcut clasa pregătitoare şi şi-a petrecut, practic, nouă ani la şcoală.

BAREMUL POATE FI CONSULTAT AICI

REZOLVAREA SUBIECTELOR REALIZATĂ DE UN PROFESOR POATE FI CONSULTATĂ AICI

 

 

Vineri, 25 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion Capsuna
24.06.2021, 18:01:48

Nivel f.f.f. jos! Intrebarile de algebra sunt la nivel de clasa a 3a... Jalnic! Imi aduc aminte cum era "treapata 1"... te rupea de invatat! Acu te intreaba cit face 3+5 si intrii la liceu...! Mi-a luat 10 min sa rezolva toat testul! Jenant! Fara nici un grad de dificultate! Promovabilitatea ar trebui sa fie intre 90-100% cu asemenea subiecte. Cine are mai jos de 90%, face umbra degeaba pamintului!

-2 (2 voturi)
Modifică Setările