articolul anterior articolul urmator

Evaluarea şi demonii ei

3
12 Mar 2019 18:04:56
Mirabela Amarandei

3 Comentarii

Bănăţanu v.2
12.03.2019, 18:46:26

Superbă limbă de lemn, stimată Mirabela. „Itemiii” ăștia elaborați științific sunt numa' buni pentru a măsura incompetența dascălilor. Elevii prezentului merg la școală ca să învețe ce? Meserie? Glumesc! Cultură generală? Ce naiba mai e și aia? Învățământul românesc actual nu e în stare să-i învețe pe elevi nici măcar gramatica limbii române, darmite alte chestii... Simulăm evaluarea ca să ne aflăm în treabă. Ce mai rămâne de spus când premier e „duoamna” Dăncilă?

imsi imsi
12.03.2019, 23:28:58

Banatanu v.2 De acord cu "itemii" astia folositi in loc de termenul romanesc fiindca autoarea nu l stie fiindca are vocabular sarac. The item se traduce ca chestiune, problema, reper. Nu invatamintul ii de vine ca elevii nu stiu sa scrie si sa se exprime corect. De vina sunt aia care sustin niste pustani care cica nu le sunt evaluate "competentele". Competentele lor trebuie sa fie cunoasterea regulilor de exprimare, analiza gramaticala si utilizarea corecta a termenilor etc. Ce te pomenesti ca gata ei stiu acum totul si pot sa ocupe posturi de director la 14 ani.

Alexandru Preda
12.03.2019, 18:54:59

Ce inepții... Profesorii și învățătorii știu exact ce nivel are fiecare elev. Doar ii au în clasa zilnic, ii examinează scris și verbal de n ori pe luna. Simulările sunt destinate sa ii obisnuiasca pe elevi cu structura subiectelor unui examen și sa ii pună în condiții de examen. Nu profesorilor le sunt de folos, ei doar își dublează numărul lucrărilor pe care și asa le au de corectat în acea perioada. Cat despre evaluările la clasele 2,4,6,cele din luna mai... Probabil ca să isi păstreze posturile unii de prin inspectoratele școlare și prin ministerul de resort,ocupându-se numai cu statistici inutile atât elevilor, cât și învățătorilor și profesorilor. Iar bătaia de joc față de cadrele didactice care asista și /sau corectează, atât simulări, cât și evaluări,neplătiți, în afara orelor de curs și de pregătiri suplimentare cu elevii în afara orelor destinate corectarii de teste și de teze, a consultațiilor și ședințelor cu părinții, a serviciilor pe scoala, a atâtor alte obligații care țin de hartogaraie și de alta natura(inclusiv "sfântul" recensământ,umblatul din casa în casa,în vacanta intersemestriala).