Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională 2017. Ce subiecte au primit olimpicii, absolvenţi de clasa a VIII-a, la proba de Limba Română

0
13 Jun 2017 15:45:47
Autor: Florinela Iosip
Olimpicii
 care reprezintă România la compeţiile Internaţionale, au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi Literatura Română
Olimpicii care reprezintă România la compeţiile Internaţionale, au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi Literatura Română

Evaluarea Naţională Specială 2017 este în plină desfăşurare. Olimpicii care reprezintă România la competiţiile internaţionale, inclusiv cele sportive, au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Unul dintre subiectele primite de elevi a constat în redactarea unei naraţiuni, reală sau imaginară, despre o întâmplare petrecută în timpul unei călătorii cu maşina. Miercuri, 14 iunie, va avea loc proba la Matematică.

Sesiunea Specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi.

Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie - Limba şi Literatura Română, 14 iunie - Matematică, 15 iunie - Limba şi Literatura Maternă. Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (18:00 - 20:00). Vineri, 16 iunie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate rezultatele finale.

Cum a arătat subiectul la Română de la Evaluarea Naţională Specială 2017

„Este mediu ca nivel de dificultate. Nu ar fi trebuit să pună probleme elevilor care au suţinut acest examen. Atât subiectul I, cât şi subiectul II nu solicită evaluatul într-un mod în care nu ar fi fost  obişnuit la orele de curs. Textul de la subiectul I este unul generos, destul de simplu. Putea fi argumentat cu uşurinţă apartenenţa operei la genul liric; nici itemii gramaticali nu mi s-au părut  foarte dificili. Cât despre compunerea de la subiectul al II-lea, tema acesteia  este potrivită vârstei lor pentru că mulţi dintre copii circulă cu maşina, fie alături de părinţii lor, fie merg în excursii cu clasa“ crede Achim Ruxandra, profesor de Română la Colegiul Naţional I.L. Caragiale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările