Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională 2020. Subiectele şi baremele la Limba şi literatura română - sesiunea specială DOCUMENT

0
29 Jun 2020 15:28:31
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Ministerul Educaţiei a dat publicităţii, luni, subiectele şi baremele de evaluare şi notare pentru proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a – sesiunea specială.

„Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale (sesiunea 2020). Din cei 192 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 170 de candidaţi, iar doi candidaţi au beneficiat de recunoaşterea probei. Nu s-au prezentat 20 de candidaţi”, informează Ministerul Educaţiei.
 
„Adevărul” prezintă subiectele la proba scrisă pentru Limba şi literatura română:
 
La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională, care începe luni, s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).
 
Iată baremul la Limba şi literatura română:
Examenul se organizează în 60 de centre din 37 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. În sesiunea specială se vor respecta aceleaşi norme de distanţare şi dezinfectare ca la sesiunea precedentă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, 216 absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris pentru a susţine probele Evaluării Naţionale în etapa specială.
 
Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi).
 
Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi).
 
Miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).
 
„Probele încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, la nivelul judeţelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea nu au fost situaţii care să determine organizarea acestei etape speciale”, a transmis MEC. 
 

Când se vor afişa rezultatele

În centrele de examen vor fi respectate aceleaşi reguli de distanţare, dezinfecţie şi triaj ca la în sesiunea anterioară.
 
Primele rezultate se vor  afişa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele candidaţilor fiind aninimizate.
 
Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
 
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video şi sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie şi protecţie stabilite în contextul pandemiei COVID-19.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii