Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susţin proba de Matematică şi ştiinţele naturii, cu prezenţă fizică

0
13 May 2021 08:22:41
Autor: News.ro

Elevii de clasa a VI-a susţin, joi, proba de Matematică şi ştiinţele naturii a Evaluătii Naţionale, după ce cu o zi în urmă au dat examenul de Limbă şi comunicare. Proba are loc cu prezenţă fizică, fiind aşteptaţi peste 181.000 de elevi, indiferent de rata de incidenţă din localităţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Evaluarea Naţională de clasa a VI-a ”vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI)”. 

Proba se susţine cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ, sau rata de infectare din localităţi. Sunt aşteptaţi la examen peste 181.000 de elevi, câţi erau înscrişi la începutul anului şcolar în clasa a VI-a. 

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi. 

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Lucrările sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

”Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, a transmis MInisterul Educaţiei. 

După elevii de clasa a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională cei de clasa IV-a, apoi cei de clasa a II-a. 

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar - Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările