Şcoală

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Evaluarea Naţională 2021. Ce incidente s-au înregistrat şi câţi elevi au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română

0
22 Jun 2021 17:24:39
Autor: News.ro
Ministerul a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, întrucât subiectele au  fost publicateînante de ora 15.00, ora stabilită de minister. Foto: Mediafax
Ministerul a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, întrucât subiectele au  fost publicateînante de ora 15.00, ora stabilită de minister. Foto: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că 123.563 de elevi s-au prezentat la proba scrisă de Limba şi literatura română a Evaluării Naţionale, respectiv 94,2% dintre cei înscrişi. S-au înregistrat incidente la trei şcoli, unde subiectele au fost publicate înainte de ora stabilită, fiind sesizaţi procurorii.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naţionale 123.563 de elevi dintre cei 131.177 înscrişi, reprezentând 94,2%. 

”Este un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut – 93,1%. 7.616 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezenat”, a precizat Cîmpeanu. 

Potrivit acestuia, din cei 12.006 elevi din Bucureşti, au fost 190 absenţi, având şi un elev eliminat din examen. 

”La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a precizat ministrul. 

Ministerul a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, întrucât subiectele au  fost publicateînante de ora 15.00, ora stabilită de minister.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că zece elevi din Satu Mare au primit alte subiecte decât cele care trebuiau să fie distribuite. 

”Astăzi au fost distribuite, pentru un număr de zece elevi, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit să fie distribuite”, a mai preciat Cîmpeanu. 

Acesta a explicat că elevii au primit subiectele de la simularea care a avut loc acum două luni. 

”Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete”, a mai explicat ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările