EXCLUSIV Topul celor mai buni elevi ai liceelor României. Poveştile de succes ale celor care au absolvit cele mai bune şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O
 clasă de la „Vianu“, din Capitală, este înţesată de diplome de la marile concursuri 
internaţionale de fizică, informatică şi astronomie FOTO Adevărul/Marian
 Iliescu
O clasă de la „Vianu“, din Capitală, este înţesată de diplome de la marile concursuri internaţionale de fizică, informatică şi astronomie FOTO Adevărul/Marian Iliescu

Adevarul.ro vă spune poveştile de succes ale celor mai buni absolvenţi ai liceelor de top din România. Unii sunt acum sunt profesori, medici, ingineri, avocaţi sau chiar proaspăt absolvenţi de liceu.

Poveştile celor mai buni elevi din Alba: absolvenţi model la Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga“

Ca o recompensă pentru rezultatele foarte bune la învăţătură, dar şi pentru disciplina de care a dat dovadă, Alexandra Oltean are cel mai  mare grad pe care îl poate avea un elev al Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia. Paula Mădălina Damian de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş a fost, în 2011, singurul elev din Alba care a obţinut media 10 la Bacalaureat.

paula damian

„Totul a fost dificil în clasa a IX-a, în primul rând, deşteptarea, apoi înviorarea, programul strict, totul era nou, se petrecea foarte rapid“, spune cu zâmbetul pe buze Alexandra Oltean de la Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia. Tânăra a promis că are potenţial  încă de la intrarea pe poarta instituţiei de învăţământ. A fost admisă pe primul loc, cu media 9,87. Ambiţioasă şi încrezătoare în propriile puteri, Alexandra a fost desemnată la sfârşitul primului an de studiu, cea mai bună dintre cei peste 400 de elevi ai Colegiului. Tânăra a terminat cu media 9,78 şi fost recompensată cu Premiul de Onoare „Mihai Viteazul“, distincţie care se acordă elevului cu cele mai bune rezultate la învăţătură.
 

Poveştile celor mai buni elevi din judeţul Arad. Simina Dragoş  a participat la cele mai multe concursuri

Simina Dragoş s-a născut în 1997 în Arad. Clasa 1 a făcut-o la „Von der Tann" Grundschule Regensburg. Apoi până în clasa a VI a a învăţat la Şcoala Generală „Sfânta Ana” din Sântana, acutualul Liceu Tehonologic.
În clasa a VII a s-a transferat la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad, unde în prezent este elevă în clasa a IX  a C la profilul filologie bilingv engleză. În clasa a IV a participat la prima naţională. Este vorba despre etapa naţională a Concursului Cangurul Lingvist secţiunea Engleză-Germană.

image

„În clasa a V a m-am calificat la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, însă nu am participat. Apoi în clasa a VI-a m-am calificat şi am participat la Olimpiada Naţională de Limba, Comunicare şi Literatură  Română „Ionel Teodoreanu“. În clasa a VII-a m-am calificat şi am participat la Olimpiada Naţională de Limba, Comunicare şi Literatura Română „George Călinescu“, iar în clasa a VIII-a m-am calificat la faza naţională a Concursului Naţional Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească”, unde am obţinut locul 4, calificându-mă la faza internaţională a  Olimpiadei de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Românească unde am obţinut, la fel locul 4, deci prima Menţiune. La acelaşi concurs am obţinut o diplomă de Merit din partea Ministerului Educaţiei din Republica Moldova. Astfel am devenit singurul olimpic naţional al judeţului Arad în anul şcolar 2011-2012”, mărturiseşte Simina.

Olimpici şi absolvenţi remarcabili ai liceelor de top din judeţul Bacău

Elevii câtorva dintre colegiile de top ale judeţului Bacău s-au remarcat atât în timpul anilor de studii, cât şi după absolvire.

Andrei Valentin Pătraşcu (19 ani) este unul dintre elevii cu care se mândreşte Colegiul „Ferdinand I” din Bacău. Acesta nu doar pentru că are medii doar de 9 şi de 10, ci şi pentru că este un mare pasionat de chimie. Dovadă este faptul că anul acesta a obţinut premiul II la Concursul Naţional „Magda Petrovanu”, organizat de Facultatea de Chimie din Iaşi.

Chimia îmi place din clasa a VII-a. Îmi amintesc şi acum prima oră, când profesorul ne-a dus în laborator şi ne-a arătat tot felul de reacţii chimice. Era ceva ce nu mai întâlnisem până atunci”, a afirmat Andrei.
 

Poveştile elevilor model din Bihor. Mark Lukacs, preşedintele Consiliului Elevilor

„Putem!  Vrem! Facem!“ este motto-ul Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Oradea, motto după care se ghidează şi elevul Mark Lukacs, nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Bihor.

Mark Lukacs este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu ” din Oradea, iar din toamna anului trecut ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor din Bihor.  Pe lângă oportunităţile pe care le aduce în dezvolarea sa personală şi profesională, această funcţie reprezintă şi o  responsabilitate uriaşă.

„Să lucrezi cu oameni este foarte dificil, să reprezinţi oameni este pentru cei puternici. Pentru mine, poziţia pe care o ocup reprezintă un curs intens, dar nu una obişnuită. Aici activitatea nu se cuantifică în note sau calificative, ci în proiecte desfăşurate şi în cât mai buna reprezentare a elevilor în faţa structurilor decizionale superioare. În loc de diplomă de Bacalaureat, voi primi o valoroasă experienţă de viaţă” ne-a spus Mark Lukacs.


Poveştile celor mai buni elevi din Bistriţa-Năsăud. Alexandra Rînja şi Adria Ciuca ne vorbesc despre performanţă

Alexandra Rînja studiază la cel mai bun liceu din Bistriţa-Năsăud, în timp ce Adria Ciuca a terminat în urmă cu câţiva ani un alt liceu de top din municipiu. Cele două ne vorbesc despre performanţă, dar şi despre liceele în care au învăţat.

De doi ani se luptă pentru Consiliul Judeţean al Elevilor, pregătind emisiuni educative de prezentare a liceelor sau făcând gale de film pentru a aduna fonduri pentru colegii săi mai nevoiaşi. Anul acesta şi-a încercat norocul şi la olimpiada naţională de matematică, de unde s-a întors cu o menţiune şi cu cea mai bună medie din lotul bistriţean.
Deşi acum îi place să experimenteze şi să încerce lucruri noi, încă de când era la şcoala generală ştia că vrea să urmeze Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” profilul matematică-informatică, aşa cum au făcut şi ceilalţi membri ai familiei sale.

Alexandra Onofrei, fost elev al Colegiului A. T. Laurian din Botoşani: „Laurianul reprezintă un stil de viaţă şi este a doua familie“


Alexandra este studentă în anul II, la publicitate, la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj. Deşi acum face exact ce îi place, sufletul dar şi mintea Alexandrei este mai tot timpul la instituţia de învăţământ care a format-o.
Alexandra îşi aminteşte cu drag de foştii colegi dar şi de foştii săi dascali cărora, spune ea, le va purta tot timpul un respect deosebit. Alexandra recunoaşte că în ciuda faptului că avea emoţii din cauză că profesorii erau severi, acum îi este dor de momentele în care aceştia intrau în clasă cu catalogul în mână. Între materiile care i-au rămas în suflet este şi franceza.
 

Miruna Buta intrat cu nota 10 la Liceul „Andrei Şaguna“ din Braşov şi a câştigat locul întâi la Olimpiada Naţională de Limba Română

Miruna Buta este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“. Tânăra, care a reprezentat, acum doi ani, Braşovul la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, a reuşit o performanţă greu de egalat. Eleva a câştigat locul I, pe ţară, surclasând peste 50 de contracandidaţi de clasa a IX-a.

Miruna Buta a reuşit, acum doi ani, să-şi depăşească emoţiile şi să convingă comisia că este cea mai bună elevă, din categoria ei, la limba şi literatura română. Tânăra s-a pregătit enorm pentru a atinge performanţa. Eleva a avut de realizat un proiect în echipă, a susţinut o probă scrisă şi una orală. Tema aleasă de Miruna a fost prezentarea obiceiului Junilor din Braşov. Miruna a luat punctajul maxim şi a reuşit să capteze atenţia juriului.

„Am învăţat că indiferent de naţionalitate, vârstă sau caracter, la o olimpiadă internaţională nu există elevi care să nu ştie. Cu toţii am câştigat, cu toţii am înţeles că există talente care să depăşească o inteligenţă remarcabilă, pentru că Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatura Română este expresia unei virtuţi natale", a declarat Miruna Buta.

Şcoala care a cucerit NASA cu elevii săi: Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti

Elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“ participă la concursuri organizate de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, se duc la olimpiade, dar au timp şi pentru distracţie. Mulţi vor pleca din ţară, dar momentan sunt elitele unei generaţii.

Cunoscut pentru numărul mare de olimpici pe care îi are, acest liceu se axează, de asemenea pe profilul Real, specializarea Informatică. Pe lângă olimpiadele internaţionale, elevii şcolii au mai participat şi la concursuri organizate de NASA sau ESA unde au câştigat premii pentru proiectele lor. Înfiinţat în 1928, Colegiul a fost iniţial intitulat „Liceul Teoretic de Fete“ şi abia în în 1997 a devenit Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“. De asemenea, trebuie menţionat că rata de promovare de la Bac anul trecut a fost de 100% la „Tudor Vianu“, ultima medie fiind de 6,06.

Elevii de la Colegiul Tudor Vianu au o experienţă deja vastă a participării la concursuri internaţionale. NASA şi ESA i-au premiat, iar absolvenţii se duc la universităţi din afară.

Buzău: Standardul unui liceu este dat de calitatea elevilor

Nu numai dascălii exigenţi ridică standardul unei unităţi de învăţământ, ci şi nivelul de pregătire al copiilor formaţi de-a lungul anilor. Află poveştile a doi tineri care reprezintă şi au reprezentat două licee aflate în TOP-ul instituţiilor liceale din Buzău.  Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, rampa de lansare pentru olimpica la Limba Latină Maria Alexandra Balaban.

Nu există an în care Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ să nu fie reprezentat cu succes de către elevii săi în competiţii şcolare. Unul dintre olimpicii care adună lauri pentru sine, dar şi pentru palmaresul şcolii, este Maria Alexandra Balaban, de 17 ani, elevă în clasa a XI-a, la secţia Filologie.
Încă din primul an de liceu, a arătat pasiune pentru Limba Latină, prin rezultatele obţinute la competiţii judeţene şi naţionale. Maria Alexandra Balaban a obţinut menţiune, în clasa  IX-a, la faza naţională a olimpiadei de Limba Latină. În următorul an, a obţinut locul al doilea la aceeaşi competiţie şcolară iar de curând a obţinut menţiune.

Poveştile celor mai buni elevi şi absolvenţi din judeţul Caraş-Severin

Cei mai buni elevi şi absolvenţi ai liceelor din Caraş-Severin sunt la rândul lor exemple pentru colegii care acum vor să urmeze acelaşi drum

În anul 2008 obţinea medalia de aur alături de colegul său Alexandru Ştefan la secţiunea artă computerizată a Concursului Internaţional de proiecte de informatică „Infomatrix“ cu un proiect intitulat „Act of random kindness“ (ARK), ce a constat în realizarea unui film de desene animate, film ce a obţinut aurul la „Artă cumputerizată“, una dintre cele patru categorii ale concursului. Încă de pe atunci Răzvan spunea că îşi doreşte să studieze la Institutul de artă al Californiei din San Francisco, acolo unde a şi studiat, iar acum este artist 3D al aceluiaşi Institut. „Din dorinţa de a studia la un liceu de elită am ales Liceul Teoretic «Traian Vuia» din Reşiţa cu speranţa de a clădi bazele unei educaţii solide ce ar putea reprezenta o rampă de lansare pentru pasiunile mele. Am avut parte de profesori de înalt calibru care prin vocaţia lor mi-au arătat fragmente din ce poate fi, fără a cere nimic altceva în schimb decât dedicaţia mea. O alegere pentru care mă felicit în fiecare zi“ spune Răzvan Luţă.

Cei mai buni elevi ai judeţului Călăraşi: Karina Enuică, emblema liceului „Mihai Eminescu“ şi Silvian Baltac, geniul din Olteniţa la chimie

Cu un palmares doldora de diploma şi medalii, Karina Enuică este eleva-emblemă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călăraşi. Mereu în elita tinerilor din toată ţara, adolescenta reuşit să impresioneze chiar şi peste hotare. Proaspăt absolventă, Karina îşi îndreaptă paşii către Medicină, arătându-se fascinată de neurologie şi psihiatrie.

„De-a lungul celor patru ani de liceu am participat la o serie de concursuri pe plan local, Olimpiade Judeţene la fizică, matematică şi limba romana. În ţară m-am pregătit pentru concursul de Evaluare în Educaţie la limba engleză şi am reuşit să ajung chiar la fază internaţională: Ecoforumul «Srebarna», desfăşurat în Bulgaria. Totuşi, cel mai important concurs pentru mine a fost întotdeauna Olimpiada de Biologie, la care am reuşit sa obtin în fiecare an premiul I la faza judeţeană şi să mă calific la faza naţională”, povesteşte adolescenta.

Miruna Buta


Poveştile celor mai buni elevi ai Clujului. Ce îi sfătuiesc pe tinerii care au dat Capacitatea

 David-Ovidiu Iacob, care a absolvit Liceul “Emil Racoviţă”, în 2010, este student în anul I la École Polytechnique din Paris, unde urmează o serie de cursuri ştiinţifice care vor reprezenta baza pentru o specializare în următorii doi ani. Povestea plecării lui în Franţa a început în 2009, când a câştigat în cadrul concursului de matematică aplicată "Cangurul", un premiu special sub forma unei vizite la École Polytechnique din Paris. “În urma vizitei am decis că îmi doresc să continui studiile aici, în ciuda faptului că, la momentul respectiv, nivelul cunoştinţelor mele de limbă franceză era în cel mai bun caz mediocru”, arată clujeanul. 

„Cea mai importantă deprindere pe care am dobândit-o în timpul celor patru ani de liceu a fost cum să învăţ riguros şi eficace, fie că a fost vorba de diversele materii obligatorii, de pregătirea pentru examenul de Bacalaureat sau de pregătirea pentru olimpiadele şi concursurile naţionale de fizică“, spune tânărul.
 

Prototipul maestrului: profesorul Laurenţiu Manea. De la absolventul-model, la dascălul model pentru studenţii de la Universitatea Ovidius din Constanţa

Pentru specialistul Laurenţiu Manea, profesor universitar la Facultatea de Inginerie de la Universitatea Ovidius din Constanţa, termenul „model“ pare a fi laitmotivul vieţii, de la şcoala absolvită până la creaţiile sale.

Studenţii care îi trec prin mână nu vor uita niciodată cum e să lucrezi cu „profu` Manea“. Când greşeşti, îţi spune asta cu toată delicateţea. Dacă fentezi, te va taxa printr-un ton aspru. Şi asta te doare mai tare decât orice vorbă de dojană.

Profesorul universitar Laurenţiu Manea, foarte popular printre studenţii de la Universitatea Ovidius, a fost unul dintre cei mai buni liceeni ai Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, pe care l-a absolvit în anul 1978. Pentru meritele sale acumulate în tot acest timp, numele lui Laurenţiu Manea a fost consemnat în monografia şcolii centenare elaborată de profesorul Ion Faiter în anul 2004.

Profesorul Laurenţiu Manea prezintă simulatorul auto


Vlad Coşoreanu, olimpic internaţional din Constanţa: „Cei mai mari duşmani ai minţii sunt lenea si clişeele“

În palmares, elevul Liceului Teoretic Ovidius din Constanţa are calificări la olimpiadele naţionale de Matematică, Fizică, Chimie, Biologie. Peste câteva zile merge la Olimpiada Internaţională de Biologie.

 Matematică, fizică, chimie, biologie - cele mai „simpatice“ materii care marchează cariera unui şcolar sunt stăpânite la nivel excepţional de un licean din Constanţa. Vlad Coşoreanu (18 ani) de la Liceul Teoretic Ovidius s-a calificat pe ţară la toate aceste discipline.

Începând din clasa a VII-a, Vlad a adus premii de la fiecare olimpiadă naţională la care a participat. În clasa a XI-a a obţinut un succes de răsunet: calificarea în lotul restrâns al României la Olimpiada Internaţională de Biologie. Concursul îl susţine peste câteva zile, la data de 14 iulie, la Berna - Elveţia.

Vlad Coşoreanu

Roxana Ilie a fost prima la liceu, iar acum este prima la facultate

Roxana Ilie, în vârstă 22 de ani, din Craiova, a absolvit în anul 2010 Colegiul Naţional „Elena Cuza”, din Craiova cu media 9,85. Olteanca a decis să urmeze Facultatea de Litere din Craiova, iar acum se poate lăuda că o să termine instituţia de învăţământ superior cu media 10. „La Facultatea de Litere am intrat prima şi a fost o mare bucurie pentru mine. În şcoala generală am reuşit timp de patru ani consecutiv să fiu olimpică la faza naţională la limba germană. Profesorii din punctul meu de vedere m-au ajutat foarte mult, iar cu mâna pe inimă pot să spun că am ajuns aici şi datorită lor. Sunt şefă de promoţie şi primesc şi bursă de performanţă. Practic eu cred că astfel meritele mele sunt recunoscute de toată lumea”, a spus studenta.

Gianina Druţă, singura absolventă din Galaţi care a luat nota 10 la Bacalaureatul din 2011

Este absolventa Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci şi se poate spune că este cea mai premiată elevă de la olimpiade. Cel mai important rezultat este locul secund la Olimpiada Internaţională de Română, unde au participat sute de concurenţi din mai multe ţări. Acum studiază la două facultăţi din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj.

Portofoliul Gianinei Druţă, absolventa din 2011 a Liceului Teoretic “Spiru Haret” din Tecuci este unul aproape incredibil şi greu de egalat: zeci de premii la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. Din clasa a cincea s-a obişnuit cu atmosfera olimpiadelor, numai că pe atunci era pasionată de limba engleză.

A luat apoi premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Limba Română, timp de doi ani consecutiv. De fapt, în fiecare an a primit câte un premiu. De la ultimul mare concurs la care a participat - Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română s-a întors cu medalia de argint.

Poveştile celor mai buni elevi din judeţul Giurgiu: Iulia Burcescu - fata cu media 10 la Bacalaureat şi Sorina Pătraşcu - mândria Liceului „Tudor Vianu“

În Giurgiu, Iulia Burcescu (absolventă a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu“) şi Sorina Pătraşcu (elevă a Liceului „Tudor Vianu“) sunt două dintre cele mai bune exemple.

Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” a scos în fiecare an de pe băncile sale de clasă elevi foarte bine pregătiţi. Cel mai recent exemplu este Iulia Burcescu. Studentă în anul I la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, tânăra uimeşte prin calităţile sale.

Anul trecut a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat cu media 10. Ulterior s-a demonstrat că n-a fost o pură întâmplare, ea intrând la facultate după ce a obţinut nota maximă la examen.
Iulia provine dintr-o familie de profesori. Venera şi Mugur Burcescu, părinţii săi, predau limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”. Acest lucru i-a adus, inevitabil, şi critici.

„M-au deranjat foarte tare după Bac spusele unor colegi. Ziceau că părinţii m-au ajutat să obţin notele. Nu a fost deloc adevărat. Ar fi absurd ca cineva să creadă că părinţii au plătit pentru aceste note sau au influenţat obţinerea lor. Media de la Bacalaureat nici măcar nu conta la facultate” afirmă Iulia care în cei patru ani de liceu a obţinut media 9.80, iar la sesiunea din iarnă, prima din viaţa ei, a obţinut media generală 9.70.

Care sunt cei mai buni elevi de la liceele de top: Dumitru Călugăru, elevul de aur al Gorjului

Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu, a reuşit să câştige, împreună cu echipa României, medalia de aur la  cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene, competiţie cu caracter interdisciplinar care a avut loc în Luxembourg.

Dumitru Călugăru s-a întors cu medalia de aur la gât. Acesta a concurat la chimie şi a fost declarat cel mai bun, alături de ceilalţi colegi din echipa sa, un elev de la Liceul Fraţii Buzeşti din Craiova, care a participat la biologie şi un alt licean din Constanţa, care a fost examinat la fizică. La Olimpiada de Ştiinţe au participat 44 de echipe din 22 de ţări din Uniunea Europeană. Concurenţa a fost acerbă, dar echipa României a reuşit să se impună. „Concursul a durat o săptămână. A început pe 17 martie şi a constat în două probe în totalitate practice şi pe echipe. Fiecare echipă a fost compusă din trei concurenţi. Fiecare ţară a participat cu două echipe în acest concurs şi punctajul a fost acordat echipei. A contat foarte mult capacitate de lucru în echipă. Sunt foarte mulţumit de coechipierii mei şi este numai meritul echipei. Subiectele au fost foarte interesante. În fiecare an sunt despre specificul ţării respective. Nu am exagerat cu pregătirea. A constat şi pregătirea centralizată de la Bucureşti, care a fost realizată de profesorii universitari“, ne-a spus Dumitru Călugăru. Juriul a fost format din profesori universitari din diferite ţări şi universităţi. Dumitru consideră că este cea mai grea competiţie la care a participat.


Povestea unei absolvente îndrăgostite de germană: Ana Maria Herţa e cea mai premiată olimpică naţională din Hunedoara

Absolventă a Colegiului Naţional Decebal din Deva, Ana Maria Herţa se poate mândri cu o performanţă rară în învăţământul românesc. În acest an, Ana Maria a obţinut pentru a cincea oară Premiul I la Olimpiada Naţională de Germană.

Eleva model de la Colegiul „Decebal” este pasionată de limba germană din primii ani de copilărie. „O învăţ de la doi ani şi o pot considera a doua mea limbă maternă. O ştiu instinctiv. Îmi place complexitatea ei şi pot să mă exprim mai bine în germană, pentru că simt că mi se potrivesc cuvintele mai bine”, a povestit Ana Maria.
Începând din clasa a cincea şi până în ultimul an de liceu dragostea adolescentei pentru limba germană i-a adus acesteia o mulţime de premii la concursurile şi olimpiadele la care a participat. În total, Ana Maria a obţinut de cinci ori locul întâi la olimpiadele naţionale şi, de asemenea, a avut ocazia să studieze timp de un an la o şcoală din Magdeburg, Germania.

Farmecul matematicii în povestea unui olimpic de la Colegiul „Iancu de Hunedoara“

Emil Cătălin Fetoiu are 17 ani, iar în ultimii şapte ani a fost aproape nelipsit de pe podiumurile concursurilor naţionale şi ale olimpiadelor la care a participat. Adolescentul din clasa a zecea a Colegiului Iancu de Hunedoara, din Hunedoara, este unul dintre cazurile rare de elevi dedicaţi cu totul matematicii de care a devenit pasionat încă de la o vârstă fragedă.
Cătălin Fetoiu s-a transferat din Petroşani la colegiul din Hunedoara, doar pentru se putea perfecţiona în această ştiinţă. „Mi-a plăcut matematica de mic. În clasa a cincea am fost prima dată la un concurs naţional de matematică, iar de atunci în fiecare an am fost la concursuri şi la olimpiade. Cea mai mare performanţă a fost medalia de argint la olimpiada balcanică de matematică, în 2010, iar anul acesta am obţinut medalia de aur la olimpiada naţională de matematică”, a spus Cătălin.
 

Rezultate remarcabile la olimpiade internaţionale. Tripleta-minune de la Colegiul „Racoviţă“ din Iaşi

Elevii câtorva dintre colegiile Iaşiului, precum Naţional, "Emil Racoviţă" sau "Costache Negruzzi" reuşesc an de an, rezultate deosebite la concursurile internaţionale, unde reprezintă România.

Printre poveştile deosebite se numără şi cea a elevelor de la "Racoviţă", care formează tripleta-minune a colegilor.
Trei eleve de Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi au reuşit să se califice la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene, desfăşurată în perioada 17-24 martie 2013 la Luxemburg. Performanţa lor îşi găseşte greu precedent în învăţământul românesc prin faptul că sunt toate colege în aceeaşi clasă, a X-a, că sunt specialiste în discipline diferite – chimie, biologie şi fizică, şi că au făcut parte din aceeaşi echipă, de trei componente.

Pentru Ruxandra Tesloianu (16 ani) - chimie, Diana Ioana Constantin (17 ani) - biologie şi Camelia Diaconu (16 ani) – fizică performanţele de excepţie la concursurile internaţionale nu mai este de mult o noutate, dar reuşita lor recentă este specială.

Cei mai buni elevi din Ialomiţa: olimpică la limba franceză din Urziceni, vrea să salveze vieţi

În ciuda rezultatelor din ce în ce mai slabe pe care elevii de astăzi le obţin la învăţătură, unii liceeni reuşesc să facă performanţă. Teodora Manasia (18 ani), elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional  „Grigore Moisil “ din Urziceni, se înscrie în cea de-a doua categorie de elevi. A fost premiantă la numeroase olimpiade şi concursuri şcolare.

În cei patru ani de şcoală a participat la numai puţin de şapte olimpiade şi concursuri şcolare. În clasa a IX-a o obţinut meţiune la faja judeţeană a olimpiadei de biologie, iar  un an mai târziu, la aceeaşi materie a ocupat locul II, tot la faza judeţeană. Adolescenta excelează şi la limbile străine.
Nici nu-i de mirare acest lucru, întrucât studiază matematica şi informatica la clasa de română-franceză, clasă unică la nivelul liceelor din întreg judeţul. În primul an de liceu reuşeşte să obţină o menţiune la faza judeţeană a olimpiadei de limba franceză, locul II în clasa a X-a, iar  anul acesta s-a calificat la faza naţională defăşurată la Focşani în judeţul Vrancea. 

În palmaresul său a adăugat şi două participări consecutive, în clasele a IX-a şi a X-a, la fazele judeţene ale olimpiadei de chimie. Datorită profilului special al clasei în care învaţă, Teodora va susţine câteva probe ale examenului de bacalaureat în limba franceză.

Cei mai buni elevi ai Severinului – Daniel Boboiceanu, primarul tinerilor de la mate-info şi Adriana Nistor, olimpic de carieră la matematică

Adriana Nistor a absolvit anul trecut Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin, cu media generală 10 şi a fost admisă la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti cu media 9.98 (9,90 din examenul de bacalaureat şi 10 din examenul de admitere susţinut la universitate).

În cursul acestui an universitar a obţinut medalia de argint la SEEMOUS (The South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students with International Participation)-un fel de balcaniadă a studenţilor- care s-a desfăşurat în Atena, şi s-a calificat din partea Universităţii Bucureşti la IMC (The International Mathematics Competition for University Students)-olimpiada internaţională a studenţilor. De asemenea, a obţinut una din cele 5 burse Cosmote acordate absolvenţilor de liceu din 2012.

În spatele acestor rezultate, stă evident multă muncă, seriozitate şi o mare pasiune pentru matematică.  „Liceul m-a ajutat, în afară de cunoştinţele pe care le-am dobândit în cei 4 ani, şi prin faptul că mi-a format o gândire matematică, pozitivă şi m-a învăţat că orice lucru va fi obţinut acum sau mai târziu, în funcţie de cât efort depui în acest sens”, spune Adriana Nistor.

Poveştile celor mai buni elevi şi absolvenţi ai liceelor de top din judeţul Mureş. Flavia Roşianu - absolvent model şi Anamaria Gîrbovan - elev de top
 

Flavia Roşianu - vârful de lance al promoţiei 2012 de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Unirea“ din Târgu-Mureş şi Anamaria Gîrbovan - şefa de promoţie 2013 a Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian“ din Târgu-Mureş
Flavia Roşianu este fără falsă modestie vârful de lance al promoţiei 2012 de absolvenţi ai Colegiului Naţional ”Unirea” .

În prezent, studiază Ştiinţele Biomedicale la Imperial College London din Marea Britanie. Încă din timpul liceului s-a făcut remarcată ca un elev de elită prin participările constante la Olimpiada Naţională de Biologie în toţi cei patru ani de studiu. Concurs la care în clasa a IX-a a obţinut o mentiune, în clasa a X-a a luat medalia de bronz, în clasa a IX-a a luat aurul, iar în clasa a XII-a a obţinut menţiunea specială. Prin muncă asiduă a reuşit ca în clasele a IX-a şi a XII-a să se califice în lotul naţional lărgit de biologie, format din 20 de elevi, din care s-au ales cei 4 care au participat la faza internaţională a olimpiadei.

Flavia a ales să studieze la Unirea deoarece şi-a dorit dintotdeauna să urmeze profilul matematică – informatică bilingv engleză. Dar şi pentru că liceul din Târgu-Mureş este cele mai bun din judeţ.
Pentru Flavia, cei patru ani petrecuţi în băncile Colegiului ”Unirea” au reprezentat cea mai frumoasă perioadă din viaţa ei.

Mara Ieşanu, olimpica din Neamţ pentru care chimia nu mai are secrete

Mara Ieşanu (19 ani) elevă în clasa a XII-a face ca de trei ani să se vorbească la superlativ despre Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman, şi despre catedra de chimie a liceului. Rezultatele obţinute la Olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale de profil o recomandă drept cea mai titrată elevă a unităţii de învăţământ din Roman.

Anul acesta, în luna aprilie, Mara a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Chimie „Dmitri Mendeleev” desfăşurată la Taschkent, în Uzbekistan. Tototdată, a primit şi premiul special pentru cel mai bun punctaj la proba practică a competiţiei. „Nici nu mă aşteptam să merg acolo, dar să mai şi câştig un premiu”, spune cu sinceritate Mara Ieşanu, o elevă obişnuită totuşi cu performanţa şi cu rezultate de excepţie în ultimii ani.

La faza Naţională a Olimpiadei de Chimie desfăşurată anul acesta la Piatra Neamţ, Mara a obţinut locul al III-lea, reeditând rezultatul din 2011, în aceeaşi etapă a competiţiei, de la Timişoara. Începuturile nu au fost însă legate de chimie, ci de matematică şi fizică. Abia din clasa a X-a, sub îndrumarea profesoarei Crenguţa Radu, Mara Ieşanu a început să pună accent pe această disciplină care i-a adus consacrarea.

Poveştile celor mai buni elevi din liceele de top din Ploieşti. Cătălina Cangea, admisă la Cambridge din clasa a XII-a. Ioana Ciurea, în lotul României pentru Olimpiada Internaţională de Biologie

Cătălina Cangea, absolventă a Colegiului Naţional I.L.Caragiale din Ploieşti, a trăit experienţa de a fi admisă la renumita Universitate Cambridge încă din ultimul an de liceu. „În alt colegiu nu ştiu ce s-ar fi întâmplat“, recunoaşte Cătălina.

În fiecare an, la Colegiul Naţional I.L.Caragiale (CNILC) din Ploieşti, elevi şi profesori scriu, împreună, poveşti de succes pentru România. Una dintre ele este a Cătălinei Cangea, absolventă a  colegiului ploieştean şi, din ianuarie, unul dintre puţinii elevi din Europa admişi la renumita universitate din Anglia, Cambridge. Specializarea este una atipică pentru o fată, informatica, dar nu este surprinzătoare pentru CNILC, devenit, în ultimii ani, o „pepinieră“ de informaticieni care nu ratează nici o medalie la concursurile internaţionale.


Poveştile celor mai buni elevi din judeţul Olt: Diana Morea şi Vlad Alexe - poveşti de succes, exemple de urmat

Întotdeauna au fost, sunt şi vor fi elevi ce reuşesc să se impună prin seriozitatea şi inteligenţa lor. În judeţul Olt, doi dintre aceşti elevi sunt Diana Morea, studentă în Bucureşti – via Slatina, şi Vlad Alexe, elev olimpic al unui liceu din Caracal, pot reprezenta oricând exemple de admirat şi de urmat de către alţii din generaţia lor, dar nu numai. Iar viaţa, pentru ei, este abia la început.

Diana Ioana Morea (20 de ani) a absolvit Colegiul Naţional ”Radu Greceanu” din Slatina anul trecut şi consideră că atât prezentul, cât şi viitorul ei stau sub semnul “spiritului CNRG”-ist. În prezent este studentă în anul I la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale cu predare în Limba Engleză din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Mai mult, începând cu luna mai, este studentă şi la Universitatea Alternativă, un proiect ambiţios ce îşi propune să schimbe regulile sistemului educaţional din România. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, Diana este şi coordonatorul Programului Naţional ”Europa mai aproape de C.N.E”.

Elevii de elită ai Sătmarului vor să părăsească România: „Nu întrevăd nicio perspectivă aici“

Judeţul Satu Mare se poate mândri cu elevi şi absolvenţi de elită. Patricia Nistor, Alec Sergiu şi Ardelean Claudiu Gheorghita sunt doar câteva dintre numele care duc mai departe numele judeţului. Nu îşi întrevăd niciun viitor în România, fapt pentru care îşi vor continua studiile în străinătate.

Patricia Nistor este absolvent model al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“. Din toamnă va studia istoria artei, la University of Birmingham (Anglia)

Patricia Nistor este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, iar acum este studentă la litere, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. În liceu a urmat un profil de ştiinţe ale naturii, cu toate că nu avea multe în comun cu acest domeniu vast. Din toamna acestui an, Patricia va pleca la Londra, unde îşi va urma visul de a învăţa istoria artei, la University of Birmingham.

Claudia Pop, olimpica din Zalău ce a lăsat România pentru a învăţa la Cambridge


Cea mai premiată olimpică a Sălajului, Claudia Pop, cu premii şi medalii obţinute în fiecare an la olimpiadele internaţionale, învaţă la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

La 14 ani, Claudia Pop, proaspăt ajunsă la Colegiul Naţional „Silvania” de la Şcoala „Mihai Eminescu”,  ajunsese deja în topul mondial al celor mai buni elevi din lume la fizică, chimie şi biologia. Mai exact, se calificase la Olimpiada Internaţională „Ştiinţe pentru Juniori”, competiţie ce face apel la cunoştinţe din toate cele trei domenii, iar de la concursul care a purtat-o pe copila din Zalău tocmai până în Taiwan, Claudia a venit cu medalie de bronz. A fost doar prima, pentru că un an mai târziu, în 2008, olimpica din Zalău s-a întors de la aceeaşi competiţie internaţională, desfăşurată de această dată în Coreea, cu medalie de argint.

În 2010 s-a axat doar pe chimie şi a reuşit, şi în această formulă, să se impună: s-a calificat  la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev“, desfăşurată la Baku, în Azerbaidjan, de unde s-a întors medaliată pentru a treia oară, de această dată cu bronz. A repetat experienţa un an mai târziu, chiar dacă era deja clasa a XII-a şi avea multe alte lucruri de făcut şi de pregătit, şi a participat la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată la Moscova, de la care a obţinut o nouă medalie de argint.
 

Cei mai buni elevi ai Sibiului - Ioana Haţegan, bursieră a Facultăţii de Drept din Heildeberg, şi Paul Vacariu, olimpic internaţional

Ioana Haţegan, absolventă a Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal, şi Paul Vacariu, de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr sunt cu siguranţă o adevărată mândrie pentru profesorii care i-au pregătit.

Astăzi un absolvent model al unuia din liceele de elită ale Sibiului, Ioana spune zâmbind că e singurul vorbitor de limba germană din familie. Părinţii s-au gândit că va avea mai multe oprtunităţi cu limba germană, aşa că din clasa a V-a a învăţat la Brukenthal. La liceu, a ales cea mai bună clasă, profil de ştiinţe ale naturii, şi a intrat prima.

Timp de 4 ani, a fost un elev emerit, cu participări la olimpiade dar şi cu implicare în foarte multe proiecte, despre care vorbeşte cu mândrie şi cu drag. De la festivalul internaţional de teatru în limba germană pentru elevi din Croaţia şi până la „Colegiul Europa”, care a inclus documentări amănunţite într-una din cele mai mari biblioteci ale Germaniei, de la proiectul pentru tinerii europeni despre nazism care a inclus vizitarea lagărului de la Auschwitz şi până la poveştile bătrânilor de la azilul din Sibiu, în toate a pus suflet, dăruire şi foarte multă muncă.

Elevi de top din Suceava: Iulian Atănăsoae, cel mai tânăr developer Microsoft din România, şi Ionut Blesneag, suceveanul care vrea să unifice teoria gravitaţională cu fizica cuantică

Iulian Atănăsoae, cunoscut ca „Dexter” printre colegi şi „Julian” pentru internauţi, este cel mai tânăr colaborator al Microsoft în România. Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Iulian a obţinut până acum numeroase premii la concursuri de informatică şi software, iar una dintre aplicaţiile pe care le-a dezvoltat a fost adăugată în Microsoft Store, magazinul virtual al companiei condusă de Bill Gates.

Iulian Atănăsoae este elev în clasa a XI-a la Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, specializarea matematică-informatică intensiv. Foloseşte calculatorul încă dinainte să ştie să scrie şi să citească. A primit cadou în clasa a două un manual de programare în Visual Basic. L-a citit şi a început să înveţe, mai mult în joacă, paşii elementari pentru construirea unor programe simple. În clasa a VI-a a lansat prima aplicaţie mai complexă, „Julian Web Browser”, un program folosit pentru afişarea paginilor de internet. Aplicaţia a fost premiată cu locul al doilea la Concursul Naţional de Soft „Grigore Moisil”, ediţia Lugoj 2009.

Poveştile celor mai buni elevi ai Teleormanului


„Adevărul“ îi ajută pe tinerii care au dat Capacitatea să-şi aleagă liceul la care se vor înscrie prezentându-le poveştile şi sfaturile a doi elevi de top de la două licee de top din judeţul Teleorman: Dana Ciupăgeanu, fost elev de marcă al Colegiului Naţional Anastasescu din Roşiorii de Vede şi Adriana Stancu, olimpic al Liceului Pedagogic „Mircea Scarlat“ din Alexandria.

Premiile, performanţele, dar şi dorinţa continuă de a asimila cunoştinţe au transformat-o pe Dana Ciupăgeanu în unul din cei mai buni elevi pe care i-a avut vreodată Colegiul Naţional „Anastasescu“x din Roşiorii de Vede. Ea a rămas un reper pentru elevii acestui liceu şi, ori de câte ori un alt elev are potenţial, dar lenea şi comoditatea îl ţin pe loc, profesorii o dau ca exemplu de ambiţie şi voinţă.
„A fost un copil extraordinar, o elevă deosebită cu rezultate remarcabile la învăţătură, dar şi cu multiple implicări în activităţile desfăşurate de Colegiul Anastasescu. Fără modestie spun că a rămas un reper pentru elevii acestui colegiu“, vorbeşte cu mândrie despre Dana Ciupăgeanu, actualul director al Colegiului Naţional Anastasescu, Eliza Preda.

Poveştile celor mai buni elevi tulceni: Adelina Jelescu, absolventă a Colegiului Haret, se îndreaptă spre o carieră în politică

Este una dintre elevele din judeţ care a reuşit să promovze liceul cu brio: în anul 2012 a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Este studentă a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Ştiinţe Politice în Limba Engleză. Reprezintă facultatea în Senatul Universităţii din Bucureşti. Este voluntar în cadrul Asociaţiei Tineretul ONU din România, unde desfăşoară proiecte de factură academică, pe teme ce ţin de drepturile omului, dar şi de relaţii internaţionale, diplomaţie, societate.

Este implicată în viaţa politică, în segmentul tânăr, mai ales pe comunicare. Este bursier al Fundaţiei Friedrich-Ebert şi are ocazia de a învăţa despre politică într-un mediu deosebit. Face blogging, încercând să transmită mai departe lucrurile în care crede.

Răzvan Pindic, elevul de excepţie al Liceului Teoretic Grigore Moisil
 

Răzvan, elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil (pe primul loc în judeţul Tulcea), vrea să se îndrepte spre cercetare în domeniul medicinei.


Ca şi în anul şcolar anterior, un elev al Liceului Moisil a reprezentat România la o olimpiadă internaţională: după ce Andrada Artamanov a obţinut argintul la olimpiada internaţională de limba şi literarutra română, Alexandru Răzvan Pindic, tot de la Moisil, a plecat în Danemarca, la olimpiada internaţională de filosofie.
În luna mai, după ce a obţinut locul trei la olimpiada naţională de filosofie, Răzvan Alexandru Pindic a reprezentat România la Olimpiada Internaţională, organizată în acest an în Danemarca. Este unul dintre elevii care construiesc, chiar şi acum, renumele liceului situat pe primul loc într-un top realizat la nivelul judeţului Tulcea.

Absolventă din Timişoara: „Liceul a avut o influenţă imensă asupra mea“
 

Cele mai bune licee din Timişoara au dat absolvenţi în sferele înalte ale societăţii, iar generaţiile următoare promit la fel de mult, în ciuda problemelor sistemului de învăţământ.

Simona Croitoriu a absolvit Liceul „C. D. Loga” în 1984 şi îşi aminteşte şi acum de impresia pe care şcoala a lăsat-o asupra sa. Fosta elevă de la „Loga” este membră a Baroului Timiş din 1996 şi a studiat la această şcoală între 1980 şi 1984. „Primul lucru care-mi vine în minte când mă gândesc la liceu este tinereţea şi o stare de fericire absolută. Eu sunt nostalgică de felul meu, nu ştiu dacă a fost neapărat cea mai frumoasă perioadă a vieţii mele, dar cu siguranţă cea mai senină. Eram fericită, mă simţeam ocrotită, valorizată. Acolo am avut sentimentul că sunt unde trebuie. Mi-am iubit mult colegii, noi am avut întâlnirea de 20 de ani în 2004, iar eu am plâns, nu mă puteam opri”, şi-a amintit Simona Croitoriu.


Poveştile celor mai buni elevi din judeţul Vaslui
 

Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“  este una din instituţiile de învăţământ din judeţul Vaslui care produce olimpici pe bandă rulantă. Anul acesta, una din cele mai mari performanţe la un concurs naţional a fost obţinută de Cătălin Cernat care a terminat al doilea pe ţară la olimpiada de informatică.

Cătălin a fost introdus în lumea computerelor şi a informaticii încă de la o vârstă fragedă, mai exact pe la 5 ani. Pasiunea pentru informatică a fost descoperită cu adevărat în clasa a şaptea, atunci când acesta a compilat cu success în „Visual Basic“, primul program scris de el. După terminarea studiilor gimnaziale, singura obţiune aleasă de Cătălin pentru a merge mai departe a fost „Gheorghe Roşca Codreanu“, liceul care era cel mai prestigios din punctual său de vedere.

„Când am fost nevoit să aleg liceul pe care îl voi urma, decizia nu a fost deloc una grea. Când vine vorba de performanţe, Colegiul «Gheorghe Roşca Codreanu»  iese mereu în evidenţă în oraşul Bârlad prin elevii săi. Chiar mă felicit pentru alegerea făcută, deoarece am găsit un colectiv minunat şi am întâlnit colegi şi profesori care îmi împărtăşesc ideile şi pasiunile“, ne-a spus Cătălin.

Poveştile celor mai buni elevi din Vâlcea. Laurenţiu Ploscaru,elevul care a câştigat,  pentru a doua oară consecutiv, medalia de aur la Balcaniada de Juniori
 

Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea se poate mândri că are printre elevii săi un geniu în ştiinţe exacte. Laurenţiu Ploscaru a câştigat de două ori medalia de aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, unde a concurat cu tineri din peste 16 tări.

De-a lungul anilor, elevul vâlcean a obţinut peste 150 de premii la competiţii naţionale şi internaţionale, la matematică, informatică, fizică şi chimie. La toate fazele naţionale ale concursurilor la care a participat în ultimii cinci ani a obţinut câte un premiu. Acesta mai are în palmares o medalie de aur din partea Societăţii Ştiinţifice de Matematică, premiul III la Concursul Internaţional „Arhimede”, unde s-a întrecut cu matematicieni din Spania, Moldova sau Serbia, şi premiul II la Olimpiadă de Internaţională de Geometrie din Rusia.

În luna mai, Laurenţiu Ploscaru a obţinut premiul I la concursul de matematică „Cangurul“, unde au participat 400 de elevi din toată ţara.

Olimpici şi absolvenţi remarcabili ai liceelor de top din judeţul Vrancea


Elevii câtorva dintre colegiile de top ale judeţului Vrancea s-au remarcat atât în timpul anilor de studii, cât şi după absolvire.

Dacă stai de vorbă cu Raluca Ciolcă ai senzaţia că ar fi în stare să vorbească ore în şir, fără să obosească, cunoştinţele sale din mai multe domenii fiind extrem de vaste. De altfel, mărturiseşte că îi place enorm de mult să vorbească liber în public, justificându-i într-un fel dorinţa de a ajunge, printre altele, şi un avocat de succes. Încă de mic copil şi-a făcut o pasiune pentru ştiinţele umaniste şi limbile străine.

„De la trei ani şi opt luni părinţii m-au dat la limba engleză şi cred eu că în toţi aceşti ani de engleză mi-am format un simţ al limbii. Mie limba engleză îmi sună, o văd în interiorul ei şi nu o învăţ ca pe un set de reguli. Din cauza asta o iubesc foarte tare", spune Raluca. În paralel, şi-a aprofundat la fel de bine cunoştinţele de limbă franceză, iar la liceu a descoperit latina, o limbă pe care nu o consideră blamată, cum zic unii, ci extrem de exactă.

La acest articol au contribuit: Dorin Ţimonea, Claudia Untaru, Olimpia Filip, Claudia Bonchiş, Bianca Sara, Miruna Luca, Simona Suciu, Vlad Andriescu, Iulian Bunilă, Ionela Stănilă, Cristian Franţ, Florina Pop, Sînziana Ionescu, Andreea Mitrache, Bogdan Nistor, Bogdan Vladu, Alin Ion, Daniel Guţă, Cezar Pădurariu, Mădălin Sofronie, Corina Macavei, Sebastian Lungu, Florin Jbanca, Dana Mihai, Mugurel Manea, Cristina Cicău, Olimpia Man, Ramona Găină, Dinu Zară, Claudiu Dumitrache, Claudia Petraru, Vali Silaghi, Ionuţ Balaban, Irina Rîpan şi Ştefan Borcea.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite