Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Explozie de infectări cu SARS-CoV-2 în şcoli. Peste 2.800 de clase au intrat în online

0
26 Jan 2022 11:34:09
Autor: Maria Ţaga

În unităţile de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat vineri 13.541 de elevi infectaţi cu SARS-COV-2 şi 2.882 clase cu activitatea fizică au fost suspendate.

La nivelul zilei de vineri, în unităţile de învăţământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor şcolare:
 
  • 13.541 cazuri pozitive la elevi/preşcolari,
  • 4.252 cazuri pozitive la personal
  • 2.882 clase cu activitatea fizică suspendată
  • 46 unităţi cu activitatea fizică suspendată

Ordinul comun care reglementează desfăşurarea cu prezenţă fizică a cursurilor şcolare arată că aceasta este permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie COVID.
 
Astfel, şcoala în regim online ar trebui să se desfăşoare în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este mai mare de 75%.
 
Totodată, în document este prevăzută  suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe, la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările