Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Flash mob cu „porci zburători” în faţa Ministerului Educaţiei, în semn de protest faţă de faptul că elevii nu au primit tabletele promise

4
14 Sep 2020 12:35:19
Autor: News.ro
Mai mulţi tineri
au mers în faţa Ministerului Educaţiei cu pancarte cu mesaje precum
"Porcii zboară, şcoala începe, elevii tot nu au tablete"/ Foto: News.ro
Mai mulţi tineri au mers în faţa Ministerului Educaţiei cu pancarte cu mesaje precum "Porcii zboară, şcoala începe, elevii tot nu au tablete"/ Foto: News.ro

Reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Comunităţii Declic participă, luni, la un flash mob în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a atrage atenţia că elevii nu au primit tabletele şi laptopurile promise de autorităţi. Ei au venit cu pancarte şi "porci zburători".

Câţiva tineri au mers în faţa Ministerului Educaţiei cu pancarte cu mesaje precum "Porcii zboară, şcoala începe, elevii tot nu au tablete" şi "Ne-aţi tăiat accesul la educaţie", dar şi cu baloane în formă de porci.
 
Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, a spus că acţiunea este, din punct de vedere legal, un flash mob, în semn de protest faţă de lipsa de măsuri concrete pentru elevi, el susţinând că toate măsurile au avut un puternic iz electoral, iar sute de mii de elevi sunt "privaţi" de educaţie.
 
"Am avut o nouă întâlnire cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării în care ni s-a transmis din nou că Ministerul face tot ceea ce ţine de ei pentru a livra aceste tablete. Nu ştim exact dacă au ajuns tabletele sau câte au ajuns. Iniţial ştim cu toţii că era vorba de cele 250.000, ulterior am aflat că sunt 82.000, şi acum nu ştim dacă vor mai fi în următoarele două-trei săptămâni", a declarat Rareş Voicu.
 
Reprezentantul elevilor a mai spus că statistica de aproximativ 233.000 de elevi care ar avea nevoie de tablete a fost obţinută în urma aplicării în teritoriu de chestionare online.
 
"Practic, ei au fost întrebaţi prin chestionare online dacă au acces la internet. Deci vorbim despre absurdităţi de genul acesta", a punctat el.
 
Acţiunea este programată să se desfăşoare până la ora 16.00.
 
Ministerul Educaţiei nu are nicio vină pentru această situaţie şi a făcut demersurile necesare pentru achiziţia tabletelor, a transmis un reprezentant al instituţiei.
 
Acţiunea este organizată Comunitatea Declic şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), mesajul fiind acela că "până şi porcii au şanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanţă tot nu au ajuns în şcoli".
 
Aproape 25.000 de membri ai comunităţii Declic au semnat petiţia "Ţară, ţară, vrem laptopuri pentru şcoala online” şi, alături de Consiliul Naţional al Elevilor, cer Minusterului Educaţiei să asigure echipamente tuturor celor 900.000 de elevi care nu au avut acces la educaţie în perioada restricţiilor. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

kalu kalu
14.09.2020, 13:35:56

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Popescu
14.09.2020, 13:46:39

Pai voi sunteni niste naivi, poate chiar prosti. Cind ati vazut voi in ultimii 30 de ani sa se tina de cuvint politicienii si sa faca si ceva bun pt. populatie ? Totul se face pt. ei si mafia lor si in rest sunt doar vorbe si promisiuni.

-4 (8 voturi)
Nici nu stiu
14.09.2020, 13:59:36

Mihai Popescu putinovici "Pai voi sunteni niste naivi, poate chiar prosti." Ce valoare are critica unuia care primește ruble pentru propagandă?

-2 (2 voturi)
Ţepeş
14.09.2020, 14:09:37

Mihai Popescu Corect. Javrele de pesediști au promis multe și nu s-au ținut de cuvânt. Pentru că sunt javre. Peneliștii au promis și ei multe, dar dacă fac ce promit cad de fraieri în fața javrelor de pesediști. Păi râd pesediștii de ei: bă fraierilor, voi chiar faceți ce promiteți? Păi dacă faceți tot, ce mai promiteți la următoarele alegeri. Nu-i nimic grav. Pesediștii neciumați trecuți la PNL vor fi mândria partidului. Pesediștii ciumați vor sta pe tușă o vreme. Dar nu cred că vor fi uitați de frații lor neciumați. PNL și PSD o mare familie.

-4 (6 voturi)