Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu, despre deschiderea şcolilor: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom deschide şcolile pe 8 februarie”

3
19 Jan 2021 21:22:27
Autor: News.ro
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat că vrea deschiderea şcolilor pe 8 februarie şi a adăugat că decizia finală în acest sens va fi luată pe 2 februarie.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global.

Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Florin Cîţu, într-un interviu acordat marţi seara Europa FM.

El a adăugat că doreşte deschiderea şcolilor, deschiderea economiei şi în acelaşi timp vaccinarea cât mai multor persoane şi păstrarea restricţiilor între timp.

„Aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile” 

„Vreau să deschidem şcolile pe 8 februarie, este important să deschidem şcolile pe 8 februarie, aş vrea să deschid toată economia, nu numai şcolile, dar depindem, bineînţeles, de cum evoluează pandemia. Şi ca să deschidem şcolile, să deschidem economia, trebuie să ne vaccinăm şi trebuie să păstrăm aceste măsuri de restricţie, este simplu. Mască, dezinfectant şi să ne vaccinăm. Dacă facem aceste lucruri, veţi vedea că vom deschide economia cât mai curând”, a mai spus Cîţu. 

Acesta a mai spus că vor fi relaxate restricţiile care au fost impuse activităţilor economice, însă totul depinde de cum evoluează campania de vaccinare şi pandemia de coronavirus. 

„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa... în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a concluzionat prim-ministrul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Profirica Popescu
19.01.2021, 21:40:06

Sa se vaccineze profesorii, ok! Dar unde, ca deja locurile s-au epuizat in favoarea celor peste 65 ani!

-2 (2 voturi)
Charles Franc
19.01.2021, 22:42:33

pai coane, cum s eimpaca pastraea distantarii cu inghesuirea a 30-35 de elevi intr-o sala de curs?sau in scoala nu umbla virusul?sunt tare curios sa vad ce ne faceti celor care nu ne vom tirmite copiii fizic in clase, tocmai pentur ca nu se respecta masurile pe care tot voi le predicati de un an d ezile pe toate televiziunile

0 (4 voturi)
bios
20.01.2021, 03:44:28

O imbecilitate uriasa....si dupa 2-3 saptamani de la deschidere vor fi inchise pentru ca va exploda iar numarul celor infectati...

Modifică Setările