Şcoală

articolul anterior articolul urmator

FSLI, de Ziua învăţătorului: Probabil că această zi va trece neobservată în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de dascăli

5
5 Jun 2021 10:17:48
Autor: News.ro
Foto Inquam Photos / Marius Dumbrăveanu
Foto Inquam Photos / Marius Dumbrăveanu

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Simion Hăncescu afirmă, în mesajul de Ziua învăţătorului, că această zi va trece neobservată în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de aceşti profesionişti, cum de altfel o face în raport cu întreg sistemul de învăţământ.

”Ziua Învăţătorului ar trebui să fie ştirea principală din jurnalele tv sau titlul din prima pagină a ziarelor de astăzi, pentru că fiecare dintre noi avem multe să le datorăm şi să le mulţumim pentru că astăzi am ajuns oamenii care suntem şi datorită lor. Probabil că această zi va trece neobservată şi în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de aceşti profesionişti, cum de altfel o face în raport cu întreg sistemul de învăţământ. Ar trebui să ne gândim cu toţii cel puţin la eforturile pe care le fac aceşti oameni speciali pentru a-şi îndeplini vocaţia: unii dintre ei au ales localităţi izolate doar pentru a duce dragostea de carte unor copii, alţii au avut grijă să le ofere hăinuţe copiilor nevoiaşi pentru a-i ajuta să meargă la şcoală, iar cei mai mulţi dintre ei vin de acasă cu materiale didactice, cărţi şi jucării pentru a le oferi elevilor cât mai mult sprijin în educaţie şi pentru a compensa lipsa de interes a guvernanţilor care nu fac niciun efort în a asigura cele necesare unei educaţii de calitate”, afirmă Hăncescu în mesajul său.

El precizează că în sistemul de învăţământ românesc sunt peste 80 de mii de educatoare şi învăţători. 

”Învăţătorul nu este doar un om al şcolii, este un simbol al educaţiei, demn de a fi preţuit de fiecare elev de-al său! Sunt convins că niciunul dintre noi nu a uitat cât de grea i-a fost despărţirea din ultima zi de clasa a IV-a, de "Doamna învăţătoare" sau "Domnul învăţător". La mulţi ani, dragi colegi!”, conchide Hăncescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

ileana iliescu
5.06.2021, 12:29:13

Indiferenta?daca asta se masoara in beneficii materiale nici vorba,cine in romanica pentru 18 ore pe saptamana,4,5 luni de vacanta primeste un salariu de peste 5000 lei brut,tichete de masa,tichete de vacanta,bani pentru deplasare daca face naveta,spor pentru ca lucreaza in mediul rural,fara nicio responsabilitate si rezultatul 45% daca nu chiar peste 60% analfabeti functional.In pandemie orele online au fost fix frectie la un picior de lemn,dar toti din invatamant au stat acasa cu salariul intreg.

-2 (4 voturi)
muresan anna
5.06.2021, 13:25:08

Asa este. Unii se cred indreptatiti sa fie elogiati,adulati, si de ce nu speciali. Fiecare profesie are importanta ei si locul ei,si fiecare cetatean ar trebui tratat la fel. N-am auzit niciodata sa se revolte cei care se ocupa de curatenie oraselor. O munca grea si dispretuita, dar necesara. Ei nu trebuie respectati?

+1 (1 vot)
J0369 Wollf
5.06.2021, 16:33:43

As ruga ilustrele comentatoare sa stea la catedra macar o zi doua...sa vada viata de zi cu a unui dascal indifeent ca este invatator sau profesor La multi ani tuturor dascalilor...

ileana iliescu
5.06.2021, 20:27:38

pentru asta este dascal domnule,sa stea la catedra ,pentru asta sunt platiti sa stea ca rezultatele se vad.

-5 (7 voturi)
L. L.
5.06.2021, 17:11:23

La multi ani educatorilor si invatatorilor! Nu sunt cadru didactic, dar nu stiu multi oameni care sa se descurce cu 20-30 de copii si sa -i si mai invete ceva!

Modifică Setările