Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a adoptat OUG care face posibilă decontarea navetei elevilor. Ce sumă a fost alocată

0
16 Jun 2021 18:31:29
Autor: News.ro, Cristina Morozan
Sorin Cîmpeanu: Până acum, vă spun, nu a fost plătită naveta elevilor, din cauza unor neclarităţi legislative care a făcut inaplicabilă decontarea navetei FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sorin Cîmpeanu: Până acum, vă spun, nu a fost plătită naveta elevilor, din cauza unor neclarităţi legislative care a făcut inaplicabilă decontarea navetei FOTO Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că a fost aprobată OUG care face posibilă decontarea navetei elevilor. ”Este un pas, un prim pas important, în rezolvarea unei probleme care trenează de mai mult timp”, a transmis ministrul Educaţiei.

”Guvernul a adoptat OUG care face posibilă decontarea navetei elevilor. Este un pas, un prim pas important, în rezolvarea unei probleme care trenează de mai mult timp”, a anunţat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, după şedinţa de Guvern. 

Ministrul a precizat că este alocată suma de 100 de milioane de lei, fiind estimaţi 130.000 de beneficiari. 
 
”Nu pretindem că este soluţia ideală, dar este modalitatea de a putea plăti măcar naveta elevilor. Până acum, vă spun, nu a fost plătită naveta elevilor, din cauza unor neclarităţi legislative care a făcut inaplicabilă decontarea navetei”, a mai declarat ministrul.
 
Anterior, Sorin Cîmpeanu a declarat că proiectul de ordonanţă aduce trei elemente de noutate, printre care şi decontarea transportului care depăşeşte 50 de km între şcoală şi domiciliu.
 
„Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei. A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi", a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările