Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Harta educaţiei se înroşeşte. Peste 650 de şcoli organizează doar cursuri online

0
13 Oct 2020 15:33:43
Autor: Daniela Serb
Tot mai multe şcoli trec la învăţarea exclusiv onnline
Tot mai multe şcoli trec la învăţarea exclusiv onnline

Noi date referitoare la modalitatea în care sse desfăşoară cursurile în unităţile de învăţământ din România în pandemie au fost publicate astăzi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Un număr record de şcoli au trecut în scenariul roşu.

Statistica zilnică este întocmită pe baza datelor funizate de inspctoratele şcolare judeţene, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ. 
 
Prin urmare, astăzi, 13 octombrie, 11.769 de unităţi şcolare învaţăîn Scenariul 1 (S1) cu  participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi 5.233 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Alte 654 de unităţi de învăţământ înScenariul 3 (S3) care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. Dintre cele 654 de unităţi aflate în această situaţie, 246 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, se arată într-un comunicat al MEC.  
 
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
 
Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările