articolul anterior articolul urmator

Harta liceelor de top. Elevi cu medii peste 9 rămaşi fără loc în urma repartizării la liceu. Ce locuri îi aşteaptă

6
13 Jul 2017 19:23:12
Autor: Florinela Iosip, Alexandra Bejinariu
Elevi cu media 9, 79, rămaşi fără loc în urma repartizării la liceu
Elevi cu media 9, 79, rămaşi fără loc în urma repartizării la liceu

6 Comentarii

virgil olariu
13.07.2017, 20:53:12

Pana cand si pana unde va merge iresponsabilitatea in invatamant ? Cum este posibil ca elevi cu media 1 sau 2 sa fie repartizati la licee ? Iar aceasta situatie se regaseste, conform datelor furnizate in articol, in 8 judete din tara, la licee existente in centre urbane ! Si este foarte posibil ca situatii asemanatoare exista in TOATE judetele Romaniei ! In Romania nimeni nu mai vrea sa manuiasca sapa si lopata sau ciocanul si barosul ? Acesti elevi trebuiau orientati din start spre scoli profesionale ! Este foarte greu de inteles modul in care guvernul intelege organizarea si desfasurarea procesului de instruire si educatie al copiilor si tinerilor. Probabil, guvernul PSD, care are in fruntea Ministerului Educatiei un activist sindical, care nu stie sa vorbeasca si sa scrie corect in limba romana, se gandeste, ca si predecesorii lui de la acelasi minister, ca viitorii "intelectuali" ai tarii pot fi recrutati si din randul acestor tineri. La urma urmelor, au existat in Romania de astazi premieri si ministri care au doctorate plagiate, exista ministri care se exprima greu si cu greseli in limba romana, dar si ministri care, in afara modului defect in care se exprima in limba lor materna, au dovedit ca se pot face de ras si pot sa fie ridicoli si prin felul in care se folosesc de limbi straine, pe care au demonstrat ca nu le stapanesc. In aceste conditii, se ridica intrebarea: din cele cateva sute de mii de membri PSD din intreaga tara nu pot sa fie selectionati cateva zeci de persoane care sa ne reprezinte cu cinste atat in tara, cat si peste hotare ?

+1 (3 voturi)
asamura tanabe
14.07.2017, 01:12:41

Este posibil sa intri la liceu cu 1, din cauza lu" tanti Androneasca! Aia a desfiintat profesionala... Peste 4 ani o sa ne miram ca vai, doar 50-60-70% dintre absolventi au luat BAC-ul! Pai e normal sa il ia doar atatia, pentru ca, probabil, vreo 30-40% dintre "licceni", cu ghilimele, au intrat la liceu cu medii sub 5. E normal sa pice BAC-ul cei care sunt licceni cu numele. Cu putine exceptii, laudabile, cei care intra la liceu cu medii de astea, jalnice, nu-si mai revin, nu recupereaza pe perioada liceului. Cum, naiba, sa intri la liceu cu 1??? Inseamna ca, de exemplu, orice caine de pe strada poate deveni elev de liceu; se duce la examen, deci are 1 punct din oficiu. Ce e aberatia asta???

+1 (1 vot)
Adrian Foangă
13.07.2017, 23:24:01

Pai daca unul dintre copiii astia a avut media 9,79 iar 9,72 a fost ultima medie de admitere PE TARA, undeva e o nasoala. Chiar si un singur liceu de-ar fi ales, cu 9,79 nu avea cum sa ramana pe afara.

0 (2 voturi)
Soroş
14.07.2017, 09:52:31

Comentariu considerat abuziv.

Soroş
14.07.2017, 09:51:19

Comentariu considerat abuziv.