Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Părinţii, sfătuiţi să nu se implice în activităţi de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare

1
14 Aug 2019 18:27:45
Autor: Simona Chirciu

Inspectoratul şcolar municipal a transmis miercuri un comunicat de presă referitor la situaţia pregătirii unităţilor de învăţământ sub aspectul igienizării şi reabilitării pentru începutul anului şcolar 2019-2020, recomandând părinţilor să nu dea bani pentru acţiuni de igienizare sau recondiţionare a spaţiilor şcolare.

„Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISMB),  reprezentat de Inspectorul Şcolar General, Ioana Mihaela Neacşu şi preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de PărinţiBucureşti, Eugen Ilea, recomandă asociaţiilor de părinţi şi comitetelor de părinţi ale claselor, să nu se implice în activităţi complexe de igienizare şi de reabilitare a spaţiilor şcolare, aceste acţiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităţilor administraţiilor publice locale. ISMB şi FNAP-Bucureşti încurajează comunicarea directă a reprezentanţilor părinţilor cu directorii unităţilor de învăţământ, în vederea prioritizării investiţiilor care trebuie realizate şi a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului şcolar 2019-2020”, se arată în comunicatul de presă. 

ISMB aminteşte că asociaţiile de părinţi în şcoli trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educaţional şi să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin iniţiative individuale sau colective, care nu aparţin ca responsabilitate acestora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
14.08.2019, 20:27:05

Părinții sa nu procure nici măcar markere și bureți pentru tabla din sala de clasa. Sa aducă de acasă profii, ca ei au numai obligații și nici un drept. Parintii au numai datoria sa ii instruiască pe copiiior cum sa înregistreze și fotografieze profii, dar și lecțiile predate pe tabla. Doar nu sunt fraieri sa scrie odată cu profesorul.Parintii au misiuni nobile.