Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Investiţie de 20 de milioane de euro pentru programul Şcoală după Şcoală

0
13 Feb 2020 12:22:42
Autor: Calin Mihai
Programul Şcoală după Şcoală este destinat a oferi copiilor un proiect gratuit de tip after-school
Programul Şcoală după Şcoală este destinat a oferi copiilor un proiect gratuit de tip after-school

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat faptul că un nou program tip Şcoală după Şcoală va fi supus unei dezbateri publice.

„20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot 'Şcoală după şcoală' începând cu luna septembrie 2020! Guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul 'After-School', din bani europeni. Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate şi familii dezavantajate, copii care sunt expuşi riscului de abandon şcolar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanţare de 200 de lei pentru programe de tipul 'After-School'", a scris Turcan joi pe Facebook.

Turcan a anunţat faptul că acest proiect are ca scop reducerea ratei de abandon şcolar, diminuarea discrepanţei între cei defavorizaţi şi copii cu posibilităţi dar şi creşterea performanţelor şcolare.

"Acest demers este o investiţie în viitorul copiilor. Conform tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce simţitor rata abandonului şcolar şi poate stimula copiii care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală", spune Turcan.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările