Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Iulian Cristache, reprezentantul părinţilor: „După 15 februarie vor fi publicate testele de antrenament pentru Evaluarea Naţională”

0
21 Jan 2021 11:19:00
Autor: Daniela Serb
Iulian Cristache, preşedintele FNAPIP
Iulian Cristache, preşedintele FNAPIP

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, a organizat pe platforma Zoom o întâlnire la care au participat, alături de părinţi şi profesori de limba română. Care au fost concluziile?

La discuţii a participat şi domnul Marian Şuţă - Director General CNPEE, potrivit unei postări făcute de reprezentantul părinţilor pe pagina sa de socializare. 
 
Ȋn cadrul discuţiilor s-au exprimat puncte de vedere privind noua programă de limba română pentru Evaluarea Naţională 2021, abordarea acestei programe pe parcursul claselor V – VII pentru această generaţie, posibilitatea reducerii programei, structura noilor modele de subiecte, necesitatea apariţiei cât mai curând posibil a unor teste de antrenament, susţinerea unei simulări a Evaluării Naţionale, se arată în postare.
 
Concluzii ȋn urma discuţiilor  sunt următoarele: la ȋnceputul semestrului al II-lea se va publica noua programă de EN, iar după data de 15 februarie vor ȋncepe să fie publicate teste antrenament, câte un test săptămânal
Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE si MEC un document cu propunerile discutate, susţine presedintele FNAPIP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările