Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Judeţele în care cursurile sunt suspendate în această săptămână

0
27 Feb 2018 20:39:29
Autor: Florinela Iosip
Lista unităţile de învăţământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28
februarie-2 martie 2018
Lista unităţile de învăţământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie-2 martie 2018

Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), miercuri, 28 februarie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare sunt suspendate integral în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa,  Ialomiţa şi Olt.

În acelaşi timp, suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, Ilfov şi în judeţul Teleorman.

De asemenea, miercuri, 28 februarie, activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu), Vaslui (2 şcoli au activitatea suspendată), Vâlcea (4 unităţi de învăţământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie) şi Vrancea (7 structuri de învăţământ din 3 unităţi cu personalitate juridică sunt închise).

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 27 februarie (oră de referinţă: 19:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările