Şcoală

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis contrazice afirmaţia Avocatului Poporului: Elevii merg la şcoală atunci când pot face acest lucru în siguranţă

5
29 Nov 2020 13:10:48
Autor: News.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis declară că nu este de acord cu afirmaţia Avocatului Poporului care susţine că elevii pierd doi ani de educaţie din cauză că nu fac şcoală faţă în faţă.

„Recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii şi familiile lor ,din păcate este necesar să se facă învăţământ online”, afirmă Iohannis.


Întrebat duminică, dacă este de acord cu opinia Avocatului Poporului riscul de a avea ”o generaţie pierdută” din punct de vedere al educaţiei, ca urmare a faptului că elevii fac cursuri online şi nu faţă în faţă, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că nu este de acord cu această idee. Şeful statului susţine că trebuie puse în context recomandările Organizaţiei Modale a Sănătăţii privind organizarea cursurilor în şcoli acolo unde elevii sunt în condiţii de siguranţă în ceea ce priveşte riscul de infectare. 

”Cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic, la clasă. Însă  aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci cât pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii, şi familiile lor, din păcate este necesar să se facă învăţământ online. Cu cât mai bine respectăm noi măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la şcoală. Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este totdeauna uşor de respectat, dar vă garantez, merită”, a declarat şeful statului la finalul vizitei pe care a făcut-o la call-centerul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Avocatului Poporului a cerut recent un punct de vedere de la Ministerul Educaţiei după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat menţinerea şcolilor deschise, chiar şi în condiţii de pandemie. „Nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, este mesajul transmis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în faţa creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel european. State unde au fost înregistrate recent peste 20.000 de cazuri zilnic, cu toate că nu au putut evita impunerea restricţiilor, au optat pentru menţinerea şcolilor deschise, cu respectarea strictă a condiţiilor de distanţare sau igienă, purtatul măştii sau aerisitul frecvent al claselor”, afirmă adjunctul Avocatului Poporului Molnar Zsolt în documentul transmis Ministerul Educaţiei. 

În România aproape 3 milioane de elevi desfăşoară actul educaţional în sistem online, acolo unde este posibil, susţine adjunctul Avocatului Poporului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cetăţeanul Turmentat
29.11.2020, 13:18:22

Bine ca nu vine tovarasa Avocat al Poporului sa oblige scolile sa ne informeze ca, in cursul orelor online, nu se practica tortura psihica. Vai de mama ei, nemernica!

+6 (10 voturi)
Marcel Popa
29.11.2020, 13:45:11

Este un an pierdut pt. aceasta generatie si asa prost educata.La polticienii le convine sa aiba un popor fara studii care sa asculte de ei.Covidul nu dispare si daca te vaccinezi, il faci si il dai mai departe.Klaus ar trebu sa faca ce fac tarile din UE ca acolo vrea sa ajunga.Fiecare presedinte in Romana a condus tara dupa bunul plac.Base a ceut cinci ani de mandat si asa a ramas .

-4 (8 voturi)
Edmond Wolf
29.11.2020, 13:50:09

Ăsta și așa nu are copii. I se fâlfâie de viitorul copiilor noștri. Cu cât mai proști și needucați vor fi, cu atât mai bine pentru patria lui, Germania care va avea mână de lucru ieftină la adunat sparanghel. Suntem singura țară din Europa în care copiii nu merg la școală. Satanas de Cotroceni...

-4 (8 voturi)
Scriptamanent
29.11.2020, 19:26:33

iarasi minti, mai sputnik....

+2 (4 voturi)
Ramona Georgescu
1.12.2020, 06:22:38

Sunt localități cu 0 cazuri dar și fără internet. Nu se țin orele fata în fata pentru a nu fi discriminare fata de elevii care nu au aceasta posibilitate a declarat Orban.

Modifică Setările