articolul anterior articolul urmator

Laura Stifter, profesoară de religie: „Ideea «crede şi nu cerceta» nu este o idee biblică“

35
4 Nov 2018 07:47:56
Autor: Dana Mischie
Laura, o profesoară de religie pentru care copiii cer să fie înscrişi la oră            Fotografii: Arhiva Personală
Laura, o profesoară de religie pentru care copiii cer să fie înscrişi la oră            Fotografii: Arhiva Personală

35 Comentarii

Paun Al
4.11.2018, 09:34:44

O profesoara cu o minte deschisa , luminata de cunoastere si intelepciune . Sper ca Biserica , care prin protocolul incheiat cu Min . Educatiei , "binecuvanteaza " programa si profesorii , sa nu -si retraga "binecuvantarea " ....:))) Se pare ca este o mare diferenta intre "spiritualitatea creştină ( vazuta ) ca pe o etică a libertăţii, a iubirii, a curajului şi creativităţii " si religia ..."văzută ca o sumă de constrângeri, de interdicţii, de ritualuri fără niciun temei raţional. " si o sursa de acumulare de bani , bunuri materiale , proprietati si de confort pentru cler . Chiar si asa ''spiritualitatea creştină ca ... o etică a libertăţii, a iubirii, a curajului şi creativităţii. " inseamna de fapt valori , norme etice .... ce trebuie sa respecte dogmele ortodoxiei , in cazul nostru . Exista o contradicite intre metodele de conoastere a lumii si a noastra , bazate pe de o parte pe credinte , pe dogme si pe de alta parte pe cercetare , pe cunoastere stiintifica . Crede si nu cerceta nu este in Biblie , dar reflecta un adevar . In momentul in care cercetezi , de fapt pui sub semnul intrebarii credinta . "Cercetarea " la oamenii de religie se manifesta prin a cauta argumente care sa le confirme credinta , conceptiile si a respinge argumentele care sa le contrazica credinta , conceptiile ... adica este sofistica . Pentru cei ce cred , metoda de verificare a fost data de Iisus si anume ... "roadele " credintei . O veti cunoaste daca este adevarata , buna ..."dupa roadele ei ".

+4 (6 voturi)
Nirolf
4.11.2018, 11:04:56

Paun Al "Se pare ca este o mare diferenta intre si religia ... si ca o sursa de acumulare de bani , bunuri materiale , proprietati si de confort pentru cler . Foarte frumos formulat .

+3 (3 voturi)
Stefan din Nord
4.11.2018, 10:09:13

Raiul si iadul sunt in noi ? Femeia asta aiureaza . Inseamna ca Adam nu era in rai ci avea raiul inlauntrul sau cu toate vietuitoarele sale inclusiv sarpele buclucas

-4 (8 voturi)
Paun Al
4.11.2018, 10:57:31

Adam era in "gradina Edenului" adica intr-un loc de aici de pe Pamant .. "Raiul "este altceva din viata de apoi este altceva : ". Ci numai abur ieşea din pământ şi umezea toată faţa pământului. 7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie. 8. Apoi Domnul Dumnezeu .... a sădit o grădină în Eden, ... spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise. 9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară... din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul... raiului ... era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului. 10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda ...raiul..., iar de acolo se împărţea în patru braţe. 11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură ...toată ţara Havila, în care se află aur.etc (Geneza 2)

+1 (3 voturi)
Stefan din Nord
4.11.2018, 11:16:16

Paradisul pierdut paradisul regasit Dumnezeu nu a esuat in incercarea sa de a face o pereche de oameni care sa transforme tot pamantul intr-un Eden Va restabili paradisul aici pe pamant dupa ce va inlatura raul de pe el Fiindca a facut pamantul sa existe pentru totdeauna O generatie trece ,o generatie vine ,dar pamantul ramane pentru TOTDEAUNA Eclesiastul 1;4 Cei drepti vor mosteni pamantul si vot locui pentru TOTDEAUNA pe el Psalmul 37;29 Si va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi , nici plangere ,nici strigat ,nici durere nu vor mai fi , caci cele dintai au trecut Apocalipsa 21 ;4

0 (4 voturi)